nenahlaseny odstrel

pred 12 rokmi 7 mesiacmi #60155 od zajo01
nenahlaseny odstrel bolo vytvorené zajo01
strelil som diviaka,ktoreho som zial nenahlasil,dovody udavat nebudem,lebo by mi to aj tak nikto neuveril....mozem byt za to vyluceny zo zdruzenia,alebo budem len financne snakciovany?dakujem za akukolvek odpoved

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 7 mesiacmi #60156 od lubenko
Odpoveď od lubenko na tému nenahlaseny odstrel
nechcem ta strašit,ale za to možeš byt aj zavrety ,je to evidentne pytliactvo a ešte sa tym aj chvališ,volake divne nie?????????

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 7 mesiacmi #60157 od zajo01
Odpoveď od zajo01 na tému nenahlaseny odstrel
asi som sa zle vyjadril..ja som ho zapisal do knihy aj som dal plombu,len som nevolal hospodarovi

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 6 mesiacmi #60397 od feko31
Odpoveď od feko31 na tému nenahlaseny odstrel
S určitosťou ste sa nedopustili trestného činu pytliactva ak ste na odstrel diviaka mali vydané Povolenie na lov, bola vám vydaná plomba, odstrel ste riadne zapísali do vydanej povolenky, nasadili plombu a ak ste bol riadne zapísaný v knihe návštev poľ.revíru. Iné je, že ste takto vykonaný odstrel nenahlásil poľ.hospodárovi. Určite ste sa dopustil priestupku a hoci nepoznám Domáci poriadok vášho PZ, porušili ste aj prísl,. ustanovenie tohto poriadku. Horšie je, že vy a žiaľ aj mnohí ďalší poľovníci nepoznajú zákon. V § 55 ods. 10/ Zákona č. 274/2009 o poľovníctve sa píše: :Poľovník je povinný na individuálnej poľovačke bezprostredne po ulovení zveri vyznačiť v povolení na lov údaje o čase a druhu ulovenej zveri, a ak ulovil raticovú zver alebo veľkú šelmu, aj naznačiť číslo značky, ktorú použil na označenie. Ulovenie zveri je povinný oznámiť poľovníckemu hospodárovi alebo ním poverenej osobe najneskôr 24 hodín po ulovení, ak tento zákon nestanovuje inak". Dopustili ste sa teda disciplinárneho previnenia podľa § 77 cit.zákona a tieto prípady rieši komora podľa disciplinárneho poriadku vydaného komorou a schváleného ministerstvom. Výbor PZ musí príslušnú dokumentáciu tohto prípadu odstúpiť Obv.poľ.komore na ďalšie riešenie.
<br/> Doporučujem Vám pred spaním prosiť Dianu, aby Vás nevylúčili nielen z PZ, ale aj SPZ a SPK!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 6 mesiacmi #60408 od mackoalex
Odpoveď od mackoalex na tému nenahlaseny odstrel
100% súhlas !! tvoja rada pre zajo01 je presná a je vidieť že máš naštudovaný nový zákon .
<br/>Lovu zdar!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 5 mesiacmi #60503 od Lubo1
Odpoveď od Lubo1 na tému nenahlaseny odstrel
Prečo by ho za to mali vylúčiť z SPZ a SPK? Zatiaľ asi jediným dôvom pre vylúčenie, ktorý poznám je v SPZ nepredåženie platnosti poľovného lístka, alebo jeho odobratie.
<br/>Na vylúčenie z SPK by to bol asi veľmi chabý dôvod, nehovoriac o tom, že by bolo potrebné vylúčiť asi 30% slovenských poľovníkov.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 5 mesiacmi #60505 od papo
Odpoveď od papo na tému nenahlaseny odstrel
lubo, nechcem viesť polemiky, ale: stanovy SPZ: §20 ods. 2.:Vylúčiť z PZ možno len člena, ktorý hrubo , alebo opätovne do piatich rokov od predchádzajúceho právoplatného kárneho opatrenia uloženého PZ porušil Stanovy SPZ, interné predpisy PZ, alebo predpisy upravujúce výkon práva poľovníctva a predpisy súvisiace s výkonom práva poľovníctva, alebo si dlhodobo neplní povinnosti voči PZ, alebo konal v rozpore so záujmami PZ.
<br/> a tu je asi aj kameň úrazu. nemusí opätovne, ale stačí hrubo.... no a čo je hrubo, závisí na subjektívnom posúdení.
<br/> a feko má pravdu, pretože ak ho vylúčia z spz, tak musí švihom rozmýšľať, dokedy má poistku a samostatne sa zeregistrovať v komore. už sú prípady, keď pracovníci spz-spk nepoučili poľovníka a výsledok - strata PL ....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.044 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 367 návštevníkov a žiadni členovia on-line