vnadisko so živočišnou navnadou je to legalne?

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #62273 od Tomas

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #62275 od DKo
pozri §61 z.274/2009

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #62276 od fadre
dakujem ale zakon mam nastudovany len je problem v tom ,,osobitnom predpise 32,,co hovori ten. nakoniec som sa spojil s Dr. Dusanom Rajskym a ten mi povedal ze sa da poziadat o to aby sa mohla vykladat aj zivocisna potrava ale je velmi zlozite co vlastne vykladat aby to splnalo ten predpis.

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #62277 od fadre
mas s tym skusenosti alebo presnejsie informacie ako ja?dakujem za odpoved

pred 12 rokmi 11 mesiacmi #62282 od Tomas
Viem, že už zatrhli (obmedzili) z veterinárneho hľadiska aj diviakom predkladať živočísnu potravu napr vo zvernici. Je to ozaj komplikované, lebo ak chceš vnadiť napr. medveďa, tak po odstrele príde niekto zo "zelených ochranárov" a začne sa mu hrabať v žalúdku... Tam je takéto vnadenie naprosto vylúčené... Je v zákone, aj keď celý zákon je na 4 bodky, odkaz na tú ES smernicu, ale tam to neviem vyhrabať...

pred 12 rokmi 10 mesiacmi #62290 od romanvaclav
Odpoveď od romanvaclav na tému vnadisko so živočišnou navnadou je to legalne?
Ak sa môžem pridať do diskusie, podobná situácia nastala pred dávnejším časom zmenou aj v rybárskych predpisoch. Tak ako pri love pstruhov, kde je zo zákona zakázané loviť na živú nástrahu, to rybári obišli vernými umelými nástrahami ochutenými atraktantmi, s výbornými výsledkami a úspešnosťou pri love. Skúste vyskúšať pre raticovú zver a rovnako šelmy alebo škodnú niektoré z kŕmnych zmesí, resp. ochutených granulátov + aplikáciu atraktantu, alebo pachového vnadididla . Drvivá väčšina produktov sú v CR a niektoré v SR viacročne úspešne používané. Viac na www.vnadidlo.sk. Držím palce, lesu a lovu zdar!

pred 12 rokmi 10 mesiacmi #62291 od fadre
zdravim ano aj ja to tak budem musiet urobit lebo jeden kamarat mi povedal ze ked chodi na lisky vzdy ma pri sebe psie granule a tie rozhadze po luke a po neakom case tam lisky perfektne chodia. a tiez som rozmyslal pouzit rybarske ochucovadla krmiv ,,zivocisneho povodu,, ako napr. ryba, musla, kreveta a podobne. ak mi vsak nezoberu povolenku na skodnu koli tomu ze som tuto zivocisnu navnadu v zime pouzival. lesu zdar

pred 12 rokmi 10 mesiacmi #62292 od DKo
fadre, ak by ti niekto odobral povolenku na škodnú, len skrz vnadenie granulami, bol by sám proti sebe :x

pred 12 rokmi 10 mesiacmi #62294 od fadre
ospravedlnujem sa asi som sa zle vyjadril mne chu zobrat povolenku koli tomu som aj s otcom krmil bachormi z domacej osipanej

Čas vytvorenia stránky: 0.114 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 217 návštevníkov a žiadni členovia on-line