Jazda po polnej ceste

pred 10 rokmi 9 mesiacmi #63741 od Dokonaly
Jazda po polnej ceste bolo vytvorené Dokonaly
Dobry den.
<br/>
<br/>Chcel by som sa opytat ci je protipravne jazdit motorovym vozidlom po polnej ceste. Stalo sa mi nemila prihoda s polovnikom ktory tvrdil, ze nemam co robit na polnej ceste(nebola to typicka polna cesta ale asfaltova resp. kamenna, este z cias komunizmi) s autom. (Auto som mal odparkovane na kraji). Pokusal som sa o tejto problematike zistit viac, avsak informacie sa roznia a nemam silu sa pustat do obsirnejsej analyzi zakonov. Otazka teda znie, pokial nie je na danu cestu zakazany vjazd mozem tam ist ? Na ktore typy ciest je mozny volny vstup autom ? 1, 2, 3 trieda ? polna, lesna ? Podla zakona o cestnej premavke je vstup na ucelove komunikacie (aj polne a lesne cesty) mozny ak nie je znackou stanovene inak. No mame aj zakon o lesnictve ktory nie je uplne v sulade s cestnym. Islo o cestu ktora sla pomedzi polia cca 3-4m siroka, neplasili sme zvierata, ziadne sme ani nevideli, nerobili sme hluk ani nic sme nevyhadzovali. Tak ako to vlastne je ?
<br/>
<br/>Od pana polovnika som sa dozvedel ze po tejto ceste mozem chodit iba ak som vlastnik okolitej pody, polovnik alebo rybar ktory smeruje k nedalekej rieke. Je to pravda ? Ak ano v pripade ze som rybar staci ak mam v aute pri sebe platny rybarsky listok ?
<br/>
<br/>Taktiez by ma zaujimalo kde sa da zistit ako je konkretna cesta oznacena?
<br/>
<br/>Viem ze o tejto problematike uz bolo pisane viac, avsak nepodarilo sa mi najst ziadne aktualne a dostatocne uspokojive odpovede. Dakujem za kadzu radu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 9 mesiacmi #63742 od DKo

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 9 mesiacmi #63745 od plantex
Odpoveď od plantex na tému Jazda po polnej ceste
Uz si to riesil aj na inom polovnickom portali, kde Ti bolo vysvetlene vsetko comu si nerozumel. Potrebujes, aby Ti to iste bolo vysvetlene aj tu? :I

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.041 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 285 návštevníkov a žiadni členovia on-line