Dobry den.
<br/>
<br/>Chcel by som sa opytat ci je protipravne jazdit motorovym vozidlom po polnej ceste. Stalo sa mi nemila prihoda s polovnikom ktory tvrdil, ze nemam co robit na polnej ceste(nebola to typicka polna cesta ale asfaltova resp. kamenna, este z cias komunizmi) s autom. (Auto som mal odparkovane na kraji). Pokusal som sa o tejto problematike zistit viac, avsak informacie sa roznia a nemam silu sa pustat do obsirnejsej analyzi zakonov. Otazka teda znie, pokial nie je na danu cestu zakazany vjazd mozem tam ist ? Na ktore typy ciest je mozny volny vstup autom ? 1, 2, 3 trieda ? polna, lesna ? Podla zakona o cestnej premavke je vstup na ucelove komunikacie (aj polne a lesne cesty) mozny ak nie je znackou stanovene inak. No mame aj zakon o lesnictve ktory nie je uplne v sulade s cestnym. Islo o cestu ktora sla pomedzi polia cca 3-4m siroka, neplasili sme zvierata, ziadne sme ani nevideli, nerobili sme hluk ani nic sme nevyhadzovali. Tak ako to vlastne je ?
<br/>
<br/>Od pana polovnika som sa dozvedel ze po tejto ceste mozem chodit iba ak som vlastnik okolitej pody, polovnik alebo rybar ktory smeruje k nedalekej rieke. Je to pravda ? Ak ano v pripade ze som rybar staci ak mam v aute pri sebe platny rybarsky listok ?
<br/>
<br/>Taktiez by ma zaujimalo kde sa da zistit ako je konkretna cesta oznacena?
<br/>
<br/>Viem ze o tejto problematike uz bolo pisane viac, avsak nepodarilo sa mi najst ziadne aktualne a dostatocne uspokojive odpovede. Dakujem za kadzu radu.