Som rad, že niekto otvoril aj túto tému, hoci ja som sa už snažil, len sa nikto nezapájal. Svojho času som písal vtedajšiemu ministrovi poľnohospodárstva Simonovi ohladom dotácii pre poľovníctvo, odkázal ma na stránku ministerstva polnohospodarstva, ale nebol som z toho múdrejší. Dokonca som sa pýtal aj na Okresnom lesnom úrade, tam mi tiež nevedeli povedať. Nerozumiem tomu, prečo to u nás nemôže byť tak ako v čechách - majú dotácie na umelé líščie nory, políčka a podobne (neviem ako to fuguje v praxi, ale k tomu by sa mohli vyjadriť bratia spoza rieky Moravy).
<br/>Nám dáva únia peniaze a my ich jednoducho nedokážeme čerpať - lebo, neviem prečo!!!
<br/>Takže ak má niekto skúsenosti s predkladaním projektov sem s návodom.
Pani dakujem ,že sme to nejak začali,musime sa snažit nejako na tie peniaze dosiahnut,v tomto zaostavame za pseudoochranarmi.Bubi daj nejakr kontakty ja by som sa do toho po telefone pripadne aj na lesnom urade pustil.Viem ,že dotacie sa daju vybaviť na podu kt musi byt vo vlastnictve alebo v prenajme,plus dotacia na plodiny. Radove je to 2 plus 2 tis .sk na hektar.Bolo by dobre ziskat nejaku linku na dalsie sposoby uplatnenia fondov.Kto do toho vidi nech pomôže ,dakujem.
ja by som chcel trochu ine viete co sa davaju tie 2% z dani na rozne organizacie viem ze sa to da spravit na SPZ ale dalo by sa to urobit na dake konkretne zdruzenie ???
Ako pseudoochranár:D môžem poradiť. Treba si pozrieť návrh Programu rozvoja vidieka SR na www.mpsr.sk. A informácie o 2 % z dane sú na wwww.rozhodni.sk.8o
Viem ze kolega v CZ museli mat prenajatu podu zo suhlasom,ze tam mozo tzv,pestovat a robit co chcu-alebo ako PZ kupenu.Par,,ha.Neviem kolko presne.Na ustave vo ZV, je Ing.Kastier a ten mi vravel,ze pozna chlapa,ktory vysvetloval postup akop na to na Levickych polov,dnoch.Este zistim.
Spolahni sa.Polujem s chlapcami co vedia ako na to,.Akonahle sa zbavim nenormal.prac.povinnosti-do 17.2.musim vydrzat,hned som v hore a s partiou a pozistujem vsetko.
a ako sa to da spravit tak zjednodusene to vysvetli lebo v tych starnakach sa mi fakt nechce sprttat a zokony su nezrozumitelne aj ked dakujem za ochotu ze sa tam pre mna objavili
Cilan, na 2% za zdanovací rok 2006 su uz registracie uzavreté...termín na registráciu bol myslím že do 15.12.2006 a zdanovací rok 2007 ani boh nevie ako to dalej bude.
no na tento rok som aj cakal ze z toho nic nebude lebo to by bol dost problem iba v zdruzeni a ked vravis ze este na dalsi rok moze byt vsetko inak no nic moc:)