Radi by sme srdečne pozvali všetkých priateľov poľovníctva a prírody do areálu svätoantonského kaštieľa na jubilejný – 20. ročník celoslovenských poľovníckych slávností Dní Sv. Huberta. Okrem osvedčených akcií v rámci osláv pripravili organizátori i niečo nové a zaujímavé. Predovšetkým pozývame všetkých poľovníkov na výstavu „Unikátne svetové a slovenské trofeje“, ktorá bude nainštalovaná v nových priestoroch barokovej sýpky. V tejto budove, kde bude v budúcnosti nová poľovnícka expozícia začíname už v piatok 3. septembra s odborným seminárom „20 rokov Dní Sv. Huberta“  a 4. IX. (v sobotu) tu uvedieme taktiež priestor, ktorý bude slúžiť ako Sieň slávy slovenského poľovníctva.



V roku 90. výročia organizovaného poľovníctva budú ako prvé významné osoby uvedení v sieni Dr. Jan Červíček – zakladateľ a prvý predseda Loveckého ochranného spolku pre Slovensko a Koloman Slimák – nestor slovenskej poľovníckej kynológie. K tomuto významnému výročiu bude pripravený i úvodný bod programu na nádvorí – pásmo „V službách prírode“, v ktorom práve Dr. Červíček (prirodzene v zastúpení)  zhodnotí činnosť slovenských poľovníkov za 90 rokov.



V pásme uvedieme taktiež zástavu a hymnu Slovenskej poľovníckej komory a Klub slovesnkých poľovníčok. Predstavíme sokoliarstvo ako svetové kultúrne dedičstvo aj slovenské poľovnícke plemená psov. Okrem výstavy unikátnych trofejí budú môcť návštevníci uvidieť výstavy „90 rokov organizovaného poľovníctva na Slovensku“, „Poľovníctvo vo výtvarnom prejave“, výstavu víťazných fotografií československej súťaže „Zlatý jelen Slávy Štochla“ a výstavu atraktívnych poľovníckych trofejí (penisové kostičky a iné zaujímavosti). Prirodzene nebudú chýbať osvedčené podujatia akými sú svätohubertovská omša, súťaže vábičov Hubertlov-Halali, ocenenia významných poľovníkov rezortnými vyznameniami i medailami Sv. Huberta SPZ, ukážky sokoliarstva, kynológie, atraktívny rybolov, poznávacie súťaže pre deti, módna prehliadka, vystúpenia tanečných i hudobných súborov, ukážky prác remeselníkov, zábavný program,...atď. Okrem hlavných organizátorov Slovenského poľovníckeho zväzu, Múzea vo Sv. Antone a firmy Šomek z Bratislavy pomáhajú jubilejný ročník spoluorganizovať i Lesy Slovenskej republiky, š.p. a Vojenské lesy a majetky SR. Každý platiaci návštevník osláv dostane so vstupenkou pamätnú mincu.

HUBERTOVSKÁ KVAPKA KRVI
Bude to prvýkrát, keď budú mať možnosť návštevníci osláv darovať krv. Veríme, že naši poľovníci využijú túto možnosť a dokážu, že vedia pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Darovanie krvi bude v parku v sobotu dopoludnia a každý kto krv daruje dostane vstupenku na prehliadku múzea, ktorú bude môcť potom využiť v priebehu roka.

Veríme, že prijmete naše pozvanie a prídete zažiť do areálu svätoantonského kaštieľa pekný prvý septembrový víkend. Úprimne sa tešíme na Vašu návštevu.                              
                                                                                                                                Marian Číž










Partneri

Kto je online?

Práve tu je 305 návštevníkov a žiadni členovia on-line