V dňoch 1. – 3. júla 2011 sa konali IV. Majstrovstvá Európy v poľovníckej kombinovanej streľbe v Maďarskej republike v Sarlóspuszta.
Na Majstrovstvách Európy sa zúčastnilo 12 kompletných národných tímov (163 jednotlivcov z 14 krajín, z toho 5 žien, 9 juniorov a 25 veteránov ).
Slovenskú republiku reprezentovalo šesťčlenné družstvo SPZ v zložení:
 Ing. Anton Molnár ( Lesy SR š.p.), Ing. Viliam Kocsis (OkO SPZ Komárno), Igor Solnica (Lesy SR š.p.), Igor Nekoranec (Turčianska RgO SPZ ), Peter Krchňavý (Lesy SR š.p.),  Ing. Róbert Láska  (Lesy SR š.p.).



Okrem nich sa na ME zúčastnili ďalší 8 strelci zo Slovenska v súťaži jednotlivcov.
Reprezentačné družstvo SR vyštartovalo na ME s predsavzatím obhájiť vlani získané 3. miesto v poľovníckej kombinovanej streľbe a 3. miesto v brokovej časti tejto súťaže




Popri pomerne skromných možnostiach na prípravu na ME,  reprezentanti SR dosiahli na ME vysoko cenné úspechy, keď v poľovníckej kombinácii v súťaži družstiev získali zlaté medaily a titul Majstra Európy pred druhým Fínskom o 37 bodov a tretím Českom o 40 bodov.
V brokovej časti súťaže získali taktiež zlaté medaily pred favorizovaným družstvom Maďarska o 24 bodov a pred prekvapujúco tretím Estónskom o 28 bodov.




K tomu pridali ešte vynikajúce tretie miesto v guľovej časti súťaže družstiev za prvými Fínmi a druhými Švédmi, ktorí tradične kraľujú v týchto disciplínach.
V histórii ME boli po prvý krát vyhodnocované aj súťaže v kombinácii v kategóriach ženy, juniori a veteráni. A tu sa zrodil pre Slovensko ďalší úspech: v kategórii veteránov vystrieľal suverénne víťazstvo Ing. Viliam KOCSIS  nástrelom 766 bodov z 800 možných a získal tak pre Slovensko historicky prvý titul Majstra Európy v súťaži jednotlivcov.




Napriek nepriaznivého počasia najmä v prvom a druhom súťažnom dni sa zrodili pre reprezentáciu Slovenska historické úspechy v poľovníckej kombinovanej streľbe, ktoré sú výsledkom predovšetkým zodpovednej individuálnej prípravy všetkých členov družstva.

K týmto krásnym úspechom blahoželáme všetkým členom tímu!

                                                                                                                        
text - Fridrich  Takács
foto - Ing. Viliam Kocsis

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 503 návštevníkov a žiadni členovia on-line