P.Hell, J.Slamečka, J.Gašparík 

Danielia a muflónia zver      


Autori knihy sa venujú opisu spôsobu života a správania sa zveri, jej predátorom, chorobám, hodnoteniam trofejovej kvality.    
          

Cena - 10,- €                                  

P.Hell, J.Slamečka, J.Gašparík  
 
DIVIACIA ZVER, biologia, chov a lov

Boom diviačej zveri v celej Európe trvajúci už niekoľko desaťročí je naozaj jedinečný. Diviačia zver sa v súčasnosti stala na celom našom kontinente problémovou. Zatiaľ síce nepoznáme detailne všetky príčiny, ktoré spôsobili toto "premnoženie" diviačej zveri, ale je isté, že k najvýznamnejším z nich popri globálnom otepľovaní patri zlý poľovnícky manažment, najmä nesprávna sociálna (veková a sexuálna) štruktúra jej lovu, nadmerné návnadové prikrmovanie diviakov, rozšírenie plôch kukurice.
 
Cena - 6,- €




P. Hell, J. Slamečka, J. Gašparík
 
RYS a DIVÁ MAČKA v slovenských Karpatoch a vo svete       


Na Slovensku máme tri druhy veľkých šeliem. Faktom je, že z troch druhov našich veľkých šeliem je rys najmenej problémový, lebo hospodárske zvieratá v našich pod- mienkach takmer nenapáda a na človeka neútočí. Je to krásna a ušľachtilá šelma, žijúca skrytým spôsobom života, naozajstný „tiger našich hôr“. Z pohľadu poľovníctva s mačkou divou nemáme v súčasnosti temer žiadne problémy.  Problémom je skôr jej zachovanie, lebo jej početnosť v minulom desaťročí z dosiaľ nezistených príčin značne poklesla.

Cena - 6,- €
Jozef Herz               

LÍŠKA HRDZAVÁ biológia a lov


Líška je našou najrozšírenejšou šelmou. Z hľadiska poľovníckeho hospodárenia salíška stala významným predátorom malej úžitkovej zveri, čo je tiež jedným faktorom neustáleho znižovania ich stavov. Líška má značný vplyv aj na znižovanie stavu našich lesných kurovitých vtákov, ale aj srnčiat.


Cena - 5,60 €
Juraj Ciberej a kolektív

Starostlivosť o zver a choroby zveri

      
Poľovníkom odpradávna patrí miesto medzi ochrancami prírody. Človek - poľovník prešiel postupne od lovu k cielenej činnosti - chovu a ochrane zveri a tvorbe jej  životného prostredia. Dnešná poľovnícka prax stojí pred ťažkou úlohou: ako  v období zvyšujúceho sa civilizačného tlaku zabezpečiť zveri vhodné životné pod- mienky (biotop) pre prežitie a jej zdravý, kvalitatívny a kvantitatívny rozvoj.

Cena  9,- €

Vypredaná !
Alfréd Trnka

TETROV rytier slovenských hôľ

              
...Po hodine strávenej v rannom šere sa na východe objavuje veľká žltá guľa. Vychádza slnko. Zrazu tetrovy onemeli a celé tokanisko zmåklo. Nie však nadlho. Po chvíli sa  opäť roztancuje a rozospieva. Ponúka sa nám prekrásny pohľad na tetrova, tokajúceho na slnkom ožiarenej lúke.

Cena 5,- €


ZVEREX spol. s r.o. , Štefánikova 10, 811 05 Bratislava
Tel. 02/57203311, 0903434523
Fax.02/57203315
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

alebo  

ZVEREX spol. s r.o. Bratislava
pracovisko Šaľa, Nitrianska 1757

Tel.  031/7713185, 0918621694, 031/7020038
Fax. 031/7712293
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 165 návštevníkov a žiadni členovia on-line