V dňoch 14-16. apríla 2007 sa uskutočnila v Sobranciach na úplnom východe Slovenska výstava trofejí poľovnej zveri spojená s odborným seminárom pod názvom Zemplínske poľovnícke dni. Výstavu zorganizovali okresné organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu Trebišov, Michalovce a Sobrance v spolupráci s Univerzitou veterinárneho Lekárstva v Košiciach a podnikom Lesy SR oz. Sobrance.
 
 
Táto spoločná výstava troch okresov sa už stáva vzorom a svojou úrovňou nasadzuje vysokú latku pre ostatné organizácie na východnom  Slovensku .

Z pozitívnych skutočností  možno vyzdvihnúť  to, že v uplynulom roku bolo ulovených  na strednom a južnom Zemplíne spolu 68 kusov zveri u ktorej trofej dosiahla medailové hodnoty.
Z toho bolo 13 zlatých , 25 strieborných a 30 bronzových medailí.
Najzaujímavejšie boli trofeje srnca 158,44 bodov CIC, daniela 186,23 b, muflóna 214,05 b a jeleňa 210,05 bodov.
 
Z negatív možno spomenúť to že sa vyskytla pár krát zlá úprava trofeje – väčšinou sa jednalo o rozvarenie alebo nevybielenie trofeje a bolo ulovené aj okolo 40 ks zveri, ktorá bola komisiou ohodnotená ako chovná .
Za zmienku stoja niektoré extrémne porušenia chovnosti, ako napríklad úlovok 2 ročného srnca 118,9 bodov v revíri Trhovište, alebo 4 ročného srnca 125,15 bodov v PR Takács Poľany – okr. Trebišov.
Naopak zlepšenie nastalo u danielej  zveri, kde bol ulovený len jeden chovný daniel a opäť bolo hodnotených aj niekoľko medailových trofejí tejto zaujímavej zveri z poľovnej lokality Zemplínske vrchy.
 
 
 
Ing. Miroslav Jevočin
spravodajca PID - Michalovce


Partneri

Kto je online?

Práve tu je 458 návštevníkov a žiadni členovia on-line