Výnos MP SR č.46/1994-100 a dpolnku č.2667/2005-100 zo 6.7.2005 Jednotný polovnícky a disciplinárny poriadok-paragraf 17: 1/Pri spravne vykonanom love raticovej zveri,hlucháňa,tetrova,medveďa,vlka,rysa,jazveca,mačky divej a líšky,sprievodca poľovníkovi alebo poľovník spolupoľovníkovi vždy blahoželá a odovzdá mu na svojom klobúku alebo poľovníckej dýke úlovok mierne namočený vo farbe strelenej zveri.Zálomok vkladá zveri aj do papule ako posledný hryz a časťou zálomku prikryje aj ranu na mieste vstrelu... K tomu asi toľko, ešte raz Lovu Zdar!
Výnos MP SR č.46/1994-100 a dpolnku č.2667/2005-100 zo 6.7.2005 Jednotný polovnícky a disciplinárny poriadok-paragraf 17: 1/Pri spravne vykonanom love raticovej zveri,hlucháňa,tetrova,medveďa,vlka,rysa,jazveca,mačky divej a líšky,sprievodca poľovníkovi alebo poľovník spolupoľovníkovi vždy blahoželá a odovzdá mu na svojom klobúku alebo poľovníckej dýke úlovok mierne namočený vo farbe strelenej zveri.Zálomok vkladá zveri aj do papule ako posledný hryz a časťou zálomku prikryje aj ranu na mieste vstrelu... K tomu asi toľko, ešte raz Lovu Zdar!
Prosím ťa nepoučuj ma či somniečo dočítal do konca alebo nie, vy si dodržujte svoje trsdície a my si budeme svoje, možno poliaci majú zas iné. Tak to už uzavrime, u nás sa nikde nepíše že šelmám sa posledný hryz nedáva, takže medveďovi, ktorých sme už strelili niekoľko sme poslednú úctu vzdali vždy a tak to budeme robiť aj ďalej. Toto je môj posledný príspevok do tejto témy.
Johny plný súhlas! Až strelia v Čehách prvého medveďa, čo pri dnešnej ochrane u nás nebude dlho trvať, potom mu môžu dať do papuľe poriadnu hovadziu kosť podľa svojích tradícii.
Si asi stefan šlápnul mimo mísu, myslím že se nejdná ani o pionýra ani kandidáta;) Už je to tu zas...někdo nazvete kandidátom nebo pionýrom a za chvilku je tu mraky příspěvků typu Čo ty do ma ked ja do teba nič..... Chraňte si své polovnické ego, ale bude při tom soudní
No ak si Vy dvaja myslíte že je to pod Vašu úroveň, tak sa vyjadrujte na iných stránkach, ale urážať nemusíte nikoho. Nikto sa nanarodil s tým že celú poľovnícku latinu do podrobnosti ovláda a dokonca aj historiu. Miesto toho aby sa mohol poučiť dočká sa takýchto odpovedí. Lovu zdar páni profesori.
Napríklad ja dodržiavam aj takýto zvyk, že počas vianočných sviatkov dávam pod každú trofej vetvičku (medzi podložkou a chrupom). Je to zaujímave, počas tých sviatkov to spestrý tu atmosféru.