nie to akože na margo toho že niektorý vedia o peknom srncovi od mája a strelia ho tesne pred rujom aby im ho náhodou niekto iný nestrelil. A do ruje by tie najlepšie srnce mali ísť!!
Gratulujem-Cimo-fotogaléria-pekné fotky,určite máš radosť z úlovku.Len dúfam že zábery sú staršieho dáta a trofej už prešla chovatelskou prehliatkou.Lovu zdar!
Ja odhadujem na maximalne 4 roky. Ale z fotky sa tazko odhaduje, je ine vydiet ako sa pohybuje, ako nesie hlavu, ci ma hore alebo sklonenu... ale podla sfarbenia hlavy na 6 rokov isto nevyzera.
Baikal pozri sa na tie ružice,na ten silný krk a hrubé kåby na nohách a vyblednutú srsť okolo očí.Parožky špicaté,výsady sa prudko stenšujú a su pomerne krátke.Ja si myslím že má minimálne 6rokov.Ale samozrejme niesom znalý genofondu v ich revíry tak sa môžem míliť.Preto je to zaujimavá téma .Budem rád keď nám Cimo prezradí koľko mal.
mne sa tiez zda ze to bude starsi rocnik srnca . uz zacinal mat taky zachmureny pohlad - co je tiez znakom starsieho srnca. Oci su menej vyrazne - takze tiez sa priklanam k veku srnca starsieho ako 5r.
Zhodnotil som len foto,nie zdravotný stav,podmienky,bonitu regionu a porovnal zo srncami v mojom regione.Takže vizuálne-vek-4max.5rokov,hmotnosť-25-28kg,kondícia-dobrá,maska-relatívne ešte tmavá,parožie-hmota nieje výrazne presunutá do spodnej časti.Zohľadňujem tuhú zimu-vyčerpanosť zveri.Takže ja by som nestrelil.-u nás.
<br/>Rád sa ospravedlním ak sa mýlim!
<br/>(trošku som chcel vyvolať túto debatu poznať iné názori,vďaka)