Používam šnúru BORESNAKE, je to veľmi dobrá vec. Čistenie je kvalitnejšie a oveľa rýchlejšie ako s použitím klasických vyterákov. Šnúra má bronzový kartáčik, ktorý je robený špeciálne na čistenie hlavní, čiže je aj šetrný. Zvyšok šnúry hlaveň pekne vytre. Raz za pol roka šnúru ručne vyperiem a používam znova...
Mne sa olej celkom osvedčil, pušku dám ústim dole, prestriekam olejom, nechám pár hodín pôsobiť. Olej z väčšej časti vytečie. Lepšie sa mi šnúra preťahuje, keď to robím na sucho, dosť ťažko sa mi ťahá von...
Slysel jsi uz neco o olejove rane? Olej nikdy nevytres uplne do sucha i kdyz si to treba myslis. Pri prvnim vystrelu po vycisteni, se automaticky olej v hlavni spali a dochazi ke zvetseni tlaku v hlavni,kde se ti muze znacne odchylit bod nastrelu. Ale necham to na kazdem, at si cisti zbran jak je to pro nej nejvyhodnejsi. Ja proste olej nepouzivam a hlaven se stale pekne leskne.
Jasne, o olejovej rane som počul,ale nemusí to byť pravidlo. Hlaveň vždy vytriem najlepšie ako sa dá, mnohokrát chodím na strelnicu s takto vytretou hlavňou a dierka je tam kam som mieril;) Takže negatívnu skúsenosť nemám....Ale máš pravdu, každý máme iný spôsob starostlivosti o zbraň.
Aj ja to používam. A myslím, že to je skvelé riešenie, najmä ak je v polovici zamontovaná medená kefka. Do hlavne dávam aj čistiaci olej a na tú kefku jemnú handričku - bielu a čitím dovtedy, pokiaľ aj biela handrička nie je čistá. Do hlavne používam olej Brunox. Najlepšie sa mi to robí, ak je doma aj syn - dvom to ide ľahšie.
Ahoj používám čistící šňuru s vpleteným kartáčkem na čištění brokovnice, kde mám ty nejlepší zkušenosti. U kulovnice mám strach z možnosti nerovnoměrného otěru ústí hlavně. Zatím mně od nákupu šňůr odradilo i množství kalibrů, které mám. Můžete mi zkušenější kolegové napsat co si myslíte nebo jaké máte zkušenosti s vlivem používání čistící šňury na vývrt kulovnice resp jejího ústí. Díky rosťa
A jeste k tem kalibrum. Jestli si koupis snuru na kaliber treba 7,tak s tim muzes cistit jak 7*57 tak 7*64 a nebo na 9,3 tak samo muzes cistit 62,74 atd. Takze by jsi to potom musel mit tak jak ja,jednu snuru na 9,3 druhou na 7 a treti na 308,ale i tak se to da finnacne zvladnout. Jinak cistota pul zdravi,spina cele (ale ne u zbrane :])
...dany ma urcite pravdu s (ne)poskodzovanim toho ustia gulovej hlavne, ale mam tiez z toho kartaca nedobry pocit a zasadne taham snuru von v osi hlavne. No a cena, ja mam snur 5, zacal som 6,5 ktorou som pokryl 3 flinty a po prvych skusenostiach som si dokupil, aj napriek mojej prirodzenej lakomosti, dalsie. Este mi chyba 20.
Chlapi Ta snura Bore snake je LEN na jednu vec a to rychle cistenie hlavne ked si vonku v prirode viac dni a potrebujes cistit zbran RYCHLO a zbavovat ju slpodin a rezistentov prachu
<br/>takze cistit s nou iba nudzovo, vyskusajte jeden pokus - vycistite hlaven so snurou viackrat a potom navlecte na ustie hlavne chirurgicku rukavicu a nalejte do hlavne rozpustaci olej, nechajte posobit aspon 1 hodinu a potom vylejte olej. Pouzite bielu gazu, plstene bile valceky na cistenie hlavni od KETTNER alebo bielu handricku a potom uvidite co mate v hlavni TAKZE najprv prax a potom KECY
Chtel bych te videt,jak po kazdem prichodu z lesa takto cistis zbran. asi by jsem nedelal nic jineho nez naleval a vyleval olej do hlavne. Po kazdem vystrelu protahnu hlaven snurou a je pomerne cista. Tak jak to popisujes ty,staci hlaven vycistit jednou za 3 mesice,teda dle meho nazoru. Myslim si ze mnozi z nas,nekdy za ty 3 mesice snad ani jednou nevystreli. A kdyz uz vystreli,tak kolik ???? 10 nebo 20 ran ???? S tim si snura hladce poradi. Opravdu prvni PRAX a potom KECY.
SAUJAEGERDANY precitaj si navod na pouzitie vyrobcu BORE SNAKE a potom uvidis smithwesson ma pravdu je to len na nudzove cistenie pri viacdennom love a viacerych vystreloch