Motorkári versus zvyšok sveta

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9282 od Jovic
Motorkári versus zvyšok sveta bolo vytvorené Jovic
Dovolil som si otvoriť túto tému o probléme, ktorý určite trápi nielen poľovníkov, ochranárov, lesníkov, majiteľov a užívateľov pozemkov, ale aj všetkých, ktorí chodia do našej prírody hľadať pokoj, ticho a potešenie pre svoju dušu.
<br/>Počet motorkárov (a týka sa to aj štvorkoliek a snežných skútrov) v našich chotároch neustále rastie.
<br/>Najviac ma štve tá bezmocnosť, keď sa v lese niekoľko metrov vedľa mňa s ohlušujúcim rachotom preženie arogantné hovädo na smradľavom črepe (samozrejme že bez ŠPZ) a zatiaľ nikto nedokázal vymyslieť legálny prostriedok ako takýchto smradov z lesa vyhnať von.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9283 od matol11
Odpoveď od matol11 na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Je to aj u nas dost velky problem a tiez by ma zaujimalo ako ich odtial vyhnat.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9285 od brano
Odpoveď od brano na tému Motorkári versus zvyšok sveta
ja si myslim,ze problem je, ze chyba kolektivny pristup k tomuto problemu, malo by sa zacat bojovat proti tomuto fenomenu tak lokalne ako aj pomocou ucinneisich zakonov a kooperacie prislusnych ludi, cize celoplosne. Myslim, ze keby boli zakony ucinneisie a napomocneisie, tak isto ako aj pravomoci a ochota kompetentnych, dalo by sa nieco robit. Minimalne, keby policajti boli ochotny, myslim si ze riadna partia polovnikov, alebo majitelov pozemku by bola schopna mensiu partiu motorkarov zastavit a predat im ich. Lenze, to by museli byt tresty pre nich adekvatne a odstrasujuce a tak isto by malo byt zabezpecene, ze sa tym ludom, ktory by takto motorkarov chytili nebude nikto vyhrazat,ze tam ma svojho stryka, znameho atd a to a to sa mu stane atd.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9288 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Motorkári versus zvyšok sveta
V poslednej dobe sa v Malých Karpatoch za účasti Polície, Sl. inšpekcie životného prostredia, Štátnej ochrany prírody a Stráže prírody realizovalo niekoľko preventívnych akcií zameraných proti motorkárom. Nejakých narušiteľov pokoja v lese sa podarilo odchytiť, ale bloková pokuta je smiešny trest najmä pre rakúskych motorkárov, ktorí s obľubou chodia robiť bordel do M. Karpát.
<br/>Pre začiatok navrhujem, aby sme si v tejto téme písali svoje skúsenosti a najmä lokality a trasy po ktorých sa najčastejšie motorkári pohybujú. Po čase by tu z toho mohla vzniknúť celkom slušná databáza informácií.
<br/>Ďalej navrhujem spojiť svoje sily a trebárs aj formou petície a za pomoci médií vyvolať trvalý tlak na kompetentné orgány aby sa týmto problémom začali konečne vážne zaoberať. Snáď sa nám podarí po čase aj zobudiť policajných funkcionárov zo zimného spánku. Lebo zastaviť terénnu motorku v lese holými rukami legálnym spôsobom je naivná predstava a bez spolupráce s políciou nič nevyriešime.
<br/>Myslím si, že keď sa spoja poľovníci, lesníci a ochranári, tak to už je riadna sila, ktorá musí dokázať pohnúť aj s týmto zdanlivo neriešiteľným problémom.
<br/>Dopredu ďakujem za každý dobrý nápad ako ďalej a rád si prečítam aj kritiku na moje návrhy.
<br/>Poľovníctvu, ochrane prírody a lesu (očistenému od nevítaných živlov) ZDAR!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9295 od steyr
Odpoveď od steyr na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Pokiaľ nebudú tieto motorky podliehať registrácii (ŠPZ) a nebudú za to riadne pálky, nepodarí sa nič, lebo na prevenciu a osvetu sa oni vy... Veď aj mnohí seriózni vodiči si nedajú pivko len zo strachu z postihu a nie preto, že sú uvedomelí a zodpovední!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9300 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Hej, osveta v tomto prípade moc nepomôže. Ale občasné razie na najznámejších lokalitách za účasti polície, ochranárov, poľovníkov a lesníkov by aspoň trochu pomohli. Najťažšie bude asi dosiahnuť sprísnenie postihov. Ale je lepšie sa o niečo pokúsiť ako furt len nadávať a čakať na zázrak (toto neber osobne).

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9302 od brano
Odpoveď od brano na tému Motorkári versus zvyšok sveta
SPZ aj tak nikdy mat nebudu a keby za to bol hned neviem aky postih, chytit by sa teoreticky dali len v lese a aj to by muselo byt premyslene, pretoze chytat chlapa na krose ktory to este berie aj ako vyzvu je takmer nemozne, kedze som motorkarov v lese sledoval, su miesta, kde sa daju lahko lapnut, pretoze motorka tiez nie je lietadlo a vsade sa ist na plny plyn neda

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9304 od texedo
Odpoveď od texedo na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Mne to tiez vadi ked som v lese a okolo mi prebehne motorka.
<br/>
<br/>Ja som domacich motorkarov vyriesil tak, ze sme spolocne vyhradil tarsu a cas kade mozu jazdit kade nie a mam pokoj. Kompromis je niekedy ucinnejsi ako nadavky.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9306 od Jovic
Odpoveď od Jovic na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Texedo, tam u Vás niekde v odľahlom kúte Slovenska, kde každý pozná každého, sa dá možno dohodnúť na kompromisoch.
<br/>Ale v južnej časti Malých Karpát, kde sa chodí každý víkend vyprdieť polmiliónová Bratislava (aj s okolím), kde hlboko v lese natrafíš na zaparkované autá a pri nich rodinné pikniky, všade plno psíčkarov, cyklistov, turistov, hubárov a motorkárov. A intenzívna ťažba dreva, rev motorových píl a tatry plne naložené drevom rútiace sa po lesných cestách. Zo všetkých strán sa ozýva krik, vreskot a brechot. Stretnúť aj 20-30 motorkárov za celý deň je tu bežný jav. Každý pozná svoje práva a užíva si ich podľa vlastných predstáv naplno. Len na pôvodných obyvateľov lesa akosi všetci zabudli. Až sa niekedy čudujem, že tu vôbec ešte nejaká zver dokáže žiť.
<br/>Tu u nás sa nedá dohodnúť na kompromisoch. Tu v našom lese spoznáš na vlastnej koži, čo je to tlak modernej civilizácie.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9309 od muflon
Odpoveď od muflon na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Ahoj vsetci. Tak trochu som tuto temu vyprovokoval a pomohol mi pri tom Eso. Som rad ze riesenie tohto fenomenu modernej doby zaujima vela ludi. Boli tu popisane rozne pohlady na problem, ale asi iba spolocnym usilim mozme nieco dokazat. Nepatrim ani k polovnikom, ani k ochranarom ani k vlastnikom, som obycajny navstevnik a obdivovatel prirody. Ako uz bolo spomenute, pri snahe vypudit motorkarov ( motoristov ) z lesa nas mozu cakat velmi neprijemne situacie - vyhrazky, fyzicke napadnutia, majetkove skody a pod. Malokto asi z touto vidinou pojde do stretu z blbcom. Ja to zatial vidim asi tak, ze si budem priebezne robit fotodokumentaciu a casom mozno aj z tohto fora vznikne napad ako ich pouzit. Co sa tyka lokality o ktorej chcem pisat : Tajov - luka a lesik nad lyziarskym vlekom.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9323 od eso
Odpoveď od eso na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Ja pôsobím v Strážovských vrchoch. U nás si dokonca miestni motorkári spravili motokrosovú dráhu. Obecný úrad to toleruje, z dôvodu, že sa &quot;odsťahovali&quot; z intravilánu obce. Ostatné partie - z iných častí Slovenska si z času načas robia z našeho revíru jednu etapu &quot;šesťdňovej&quot; - následne sa pristavia na kofolu a pivo v miestnom pohostinstve - ich počet 15-20 dospelých chlapov - vek od 18-50 rokov.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 8 mesiacmi #9327 od DKo
Odpoveď od DKo na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Tiež som za rozumný kompromis namiesto úplneho zákazu, napr. dovoliť to od 10-tej do 16-tej v niektorých lyžiaskych stradiskách s nižším stupňom ochrany. Ohľadom zverejňovania lokalít, kde motokári šarapatia, si dovolím poznamenať, že to môže do nich nalákať ďalších.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 7 mesiacmi #9378 od mauzi
Odpoveď od mauzi na tému Motorkári versus zvyšok sveta
problém motorkárov je asi na celom slovensku píšem z prelomu volovských vrchov a ruduhoria. Nedávno tu boli s požehnaním obce (- jeden z organizátorov je poslanec typu ja som.... a kto je viac )majstrovstva SR za účasti asi 167 strojov. No aj napriek zamietavému postoju večšiny PZ vôbec na to nebrali ohľad. Prehnali sa štyri krát po revíri zhruba v 30 km dlhej trase cez najväčšie húšťavy po starých lesných cestách, lúkach a lese. Spúšť ktorá po nich zostala sa ponáša na riadne tvrde vojenske manévre. Kubatúry 600 ccm až 1200ccm spravia svoje. No zlatý klinec tomu dala STV 2 keď ich pochválila ako to mali dobre zorganizované a v akej krásnej lokalite sa toto podujatie konalo.Myslím si, že okrem devastovanej prírody a riadného hluku príž veľa dobrého pre obec nevikonali. No a miestný tým to nevadí od jari do zimy sa preháňaju po všetkých lokalitách revíru.Ich drzosť naozaj hraničí s vugarizmom a cinizmom. :liar:

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 7 mesiacmi #9397 od Basky
Odpoveď od Basky na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Keďže máte konkrétnych organizátorov akcie, - ak sa teda nájde nejaký Váš konkrétny záujem, ktorý bol ich konaním poškodený, alebo bol nimi poškodený vyšší záujem chránený nejakým zákonom, tak už máte na koho podať trestné oznámenie... ;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 7 mesiacmi #9733 od sibo
Odpoveď od sibo na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Motorkari je naozaj problem, ktory dostava stale vacsie rozmery. Problem je ten, ze tie motorky, ktore sa prehanaju po lesoch su z kategorie enduro a motokross a samozrejme ATV (stvorkolky) ktore nepodliehaju schvalovaniu cize nemaju SPZ (EC) teda nie su urcene na premavku na verejnych komunikaciach, takze je v podstate nemozne identifikovat motorku pocas jazdy. Co je podla mna ale este vacsi problem je to ze je v poslednom case stale viac a viac &quot;polovnikov&quot; ktory jazdia na takychto motorkach. Takze zacat by sme mali najprv v nasich radoch.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 17 rokmi 7 mesiacmi #9788 od Tomas
Odpoveď od Tomas na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Mám taký pocit, že to bude asi veľmi dlhá etapa.S pomocou polície sa dá spolupracovať v prípade, že v danej lokalite je zákaz vstupu s motorovým vozidlom.Lebo v ostatných pripadoch &quot;len&quot; rušenie kludu v našich lesoch nestači, kedže sa motorkáry premávajú mimo cestnej komunykácie.V pripadoch kde tento zákaz je, by sa s tým mohlo dať niečo robyť.Želám veľa štastia

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 6 mesiacmi #38511 od Srnecka
Odpoveď od Srnecka na tému Motorkári versus zvyšok sveta
to kto ti povedal ze enduro alebo stvorkolka sa neda dat na znacky???jasne ze MX masiny nie, ale napr ja mam tiez na znackach8-L

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 6 mesiacmi #38512 od Jergus_L
Odpoveď od Jergus_L na tému Motorkári versus zvyšok sveta
ja ked budem velky radsej si kupim kona ako motorku a dufam ze ta coskoro chytia polisi na tej motorke 8-L

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 1 mesiacom #44693 od Durina
Odpoveď od Durina na tému Motorkári versus zvyšok sveta
Podľa mňa je les pre všetkých a to bez ohľadu na dňešný zákon týkajúci sa vozenia po lesných a poľných cestách . Predsa keď sa ide nejaký endurák či crossak previezť na motorke po hore či po poli v obedných a poobedných hodinách tak to nemôže nikomu prekážať . A komu to vadí , tak je to stopercentne jeden veľmi závysťou trpiaci človek ... Pokiaľ si to nepáli po hore 60-kou tak nemôže nikoho rušiť , a keď sa vozí po hore v čese , keď sú poľovníci na posede , či večer či ráno , tak je to k0k0? charakter . Keby bol jeden na druhého ohľaduplný tak by bolo všetko OK , ale ani poľovníci si nemôžu myslieť , že hora je ích , ja osobne chodím na poľovačky , ako na posliedku či postriežku , tak aj na spoločné poľovačky . Keby sa trebarz spojili motorkari s poľovníkmi , tko vie ? možno by aj ubudlo pitliakov:) Všetko je to iba o správaní sa jedného človeka k druhému , prečo by sa nemohol zastaviť motorkár pri poľovníkovy , ktorý si ide pirkŕmiť na krmelište , podať si snim ruku a porosprávať sa ???:x Podstatné je , aby sme boli voči sebe tolerantný !!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 15 rokmi 1 mesiacom #44702 od lubenko
Odpoveď od lubenko na tému Motorkári versus zvyšok sveta
no zakon o vozeni sa po lesnych a polnych cestach si polovnici nevymysleli, ale je to zakon tak nemožeš napisat ,citujem teba :a to bez ohladu na dnešny zakon tykajuci sa vozenia po polnych cestach : ,tam je pes zakopany neucta k zakonu a nie o tolerancii.;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.072 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 189 návštevníkov a žiadni členovia on-line