2.5-10x50 mám už pol roka.Čisté zorné pole,aj na väčšie vzdialenosti čistý ostrý obraz.Pekne prečítaš aj srnca.Podľa výrobcu je konštrukčne stavaný aj na ťažké ráže a do extrémnych poveternostných podmienok.Ale vieš,obchod je obchod chváliť sa všetko.Uvidím časom.ale zatial spokojný.
Ahoj, zdravím Ťa!
<br/>Chcel by som sa Ťa spýtať či si s tým puškohľadom stále spokojný. Koľko rán si asi vystrelil?
<br/>Nehýbe sa kríž? Ďakujem. ja mám tiež 8x57JS a zvažujem kúpu nejakého puškohľadu s červenou bodkou...
Ja som ho kúpil otcovi ten 3-9x40, skúsil ho na 30.06, drží, ale keď zapne osvetlenie bodky na najslabšie, tak na šere nevidí nič. Bohovsky to osvieti, po 4 stupeň mu nemení intezitu osvietenia. Vadný. Ale chváli si ho, celkom ostrý obraz.
Neviem čo s ním, omylom som vyhodil doklady o kúpe. Ostane asi len na srnce, alebo na spoločné. Ale keď som ho kupoval, tak mi ten pán zo Štúrova, čo ich predáva natáral, že absolútne sa nekazia, držia všetky silné ráže ... Vravím mu, že mám doma v skrini aj .300WinMag, či to udrží aspoň 5 rán. Vraj bez problémov. No to by som chcel vidieť. Tasco a Edenberg neprežili. Ale čo môžme chcieť za 4.000 korún.
A ešte raz, prosím ťa zopakuj mi to či som dobre pochopil. Teda za šera aj keď dáš na bodku na najslabší stupeň tak ti osvieti oko a nič nevidíš??? Ja som to chcel založiť na brokovú kozlicu na líšky. Ale ak som to dobre pochopil tak s tým asi neuspejem .... ;/
Tak,tak na jednotke to svieti, že ani na šere nič nevidíš, iba ružovočervenú hmlu. Otec to vyhútal tak, že si tam vyrobil nejaký medzikus a dal tam slabšiu baterku a už to má vraj v poriadku. Ešte som mu to nevidel, zajtra podám správu. Možno bol toto iba nejaký nepodarok, ale už to nechcem ani vidieť. Lacné šmejdy sú dobré tak akurát na max. .222Rem.
Mám 2.5-10x50 a nemám s tým taký problém.Práve naopak,na poriadnom šere mi pekne rozjasní obraz a čudovali sme sa že neskresľuje.Takže toto je moja skúsenosť.A ešte,používam rozsvietenú bodku aj pri splni a je to bez problému.8-L
Ja mam 2.5-10x50 a som velmi spokojny.jasne zorne pole a v sere vidim vsetko.a intenzita svietivosti je v poriadku strielals som so 4 a neoslepilo ma.Tento dalekohlad mam na Winchester 308 a kriz sa nepohol, strelil som asi 80 nabojov.
Mam ho na .223 REM. a zatial som spokojny. Vystrelenych cca.180 nabojov, dost si uzivam na strelnici, z ulovkov 7 lisok, 2 srnce a nejake tie zatulane macky a psy... Suhlasim s deklarovanou ostrostou obrazu, kriz zatial drzi. Strielam normy...
Nazdar,
<br/>tak hovoríš že pekný a a ostrý obraz?? Ako je to s tou bodkou? Neoslňuje pri rozsvietení? Skúšal si aj meniť zväčšenie a potom strieľať, drží nástrel? Ako je to s osnovou, pri zmene zväčšenia sa mení aj osnova alebo nie? Vieš mi prosím napísať dåžku a váhu puškohľadu.
<br/>
<br/>Ďakujem Ti za odpovede.
<br/>
<br/>Ahoj.
Kaliber 223 nie je žiadnym ukazovateľom kvality, resp. možností optiky udržať nástrel. To že drží 223 nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Aj keď samozrejme svetelnosť, osv. bodka a celkové spracovanie optiky môžu byť dobré. Treba to dať na 30-06 a vystreliť 50 rán.
Johny - tak mi nedávno prišiel ten puškohľad Jahti Jakt 1,5-6x42. Veru som nečakal že za toľko penazí bude tak dobrý. Jasné že sa to nemôže porovnávať s iními super značkami ale za tie prachy to stojí. S osvetlením veru nemám problémy ako tu niekto písal. Svieti iba bodka, nič neoslňuje, obraz je naozaj super ostrý, a môžem potvrdiť že pri zmene zväčšenia ostrosť zostáva rovnaká. Pekne sa stým mieri, proste mne vyhovuje. Dosť sa mi zapáčil, veru si další kúpim na brokovnicu. Na Marlina mi tento model nadmieru vyhovuje. Takže iba toľko.