Ja ho mám, ale nie je to bohviečo. Zvuky sú imitované človekom vábničkami.
<br/> Niektoré sú celkom verné, iné mi nesedia. Oveľa radšej by som uvítal CD s
<br/> originál zvukmi zveri. Najlepší spôsob je učiť sa v prírode.
máš celkom pravdu. Niektoré zvuky sú OK a niektoré ....... No a ani tie rady na vábenie (intenzita, počet písknutí...atď) sú slabé a v niektorých prípadoch nepresné. Mal som možnosť počuť pískanie srny, srnčaťa....a nejako sa to nepodobalo na to čo predvádza na CD Devana. Ale sú tam aj vábenia celkom hodnoverné. Z vlastných skúsenností - pískanie lasičky, vrešťanie zajaca. Najlepšie ja učiť sa z prírody. Pozorovať a hlavne počúvať.
Pískanie lasičky je na CD celkom dobré. V prírode som lasičku nepočul pískať a tak som sa učil z toho CD. Akurát som trocha upravil intenzitu a to na základe pozorovania líšok a ich reakciu na vábenie. Pískanie lasičky je jednoduchšie ako vrešťadlo. Na lasičku mám privábených už niekoľko líšok a zhruba 7 strelených. Poslednú pred včerom. Pískot strnčaťa a srny je na CD trocha prehnané. Čo mám odpozorované v prírode ja ale aj otec (dlhoročný poľovník), tak ten pískot je jemnejší.
Vlastnim toto cd a tiez mam rovnaky nazor,ale chlapi to bolo nahravane uz velmi davno,len audio kazetu mam doma asi 5 rokov,nieje to nahravane v kvalitne vybavenom nahravacom studiu preto tie nepekne zvuky.Ale o inom som chcel s vrestanim zajaca mam celkom dobre skusenosti aj miskovackou,teraz mam v plane kupit piskanie lasicky tak uvidim ako to dopadne, KARASEK ak mas zaujem cd ti mozem poslat. Hod sem mail:)
Mohol by som aj ja poprosiť? Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Vopred dík
CD od DEVANY si mozes stiahnut www.ps-cunovo.eu/email.htm[/]TU
<br/>[r]UPOZORNENIE[/r]
<br/>CD sa na webe nachadza len pre moju potrebu ak by sa mi poskodilo medium mam ho tam zalohovane,stiahnutim suboru porusujes autorske prava vyrobcu a zaroven ty preberas vsetku pripadnu zodpovednost na seba.
<br/>[r]DISTANCUJEM SA OD AKEHOKOLVEK NAZORU ZE SOM TAM CD ULOZIL ZA UCELOM PIRATSTVA A NEPREBERAM ZIDNU ZODPOVEDNOST!!!!![/r]
no chlapci a mate to. pirat nepirat aspom usetrim cdcka a za postovne :-o
<br/>ale nie... inak ludia co si otom myslite? ked da niekto cd od urciteho vyrobcu na web a zverejnito? robi zle? robi dobre?
pozri na webe najdes vsetko su rozne fora ktore su urcene prave na toot "piratstvo"
<br/>a moj nazor toto je aj na mna kapanek dost okate "neporusenie" autorskych prav
<br/>vezmi si ze by si zil z toho ze predavas taketo vyrobky a predas 10 kusov a zistis ze niekto to dal na web a odtial to vseci stahuju
ahoj balistik, posielam ti moj mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>ĎAKUJEM PEKNE
CD, knižku aj líščiu sadu som si kúpil cez internet za 1300,- Sk. CD stojí 500,- Sk. Myslím si, že porušuje autorské práva ten, kto obsah CD zverejní na internete, a aj ten, ktorý si jeho obsah stiahne (môžete očakávať následky). Očakával som síce od uvedenej sady viac. Myslím si, že autor by mal zverejniť ukážky, aby si prípadný záujemca mihol vypočuť aspoň časť. V počítačovej terminológii sa tomu hovorí demo verziu. Takto kupujeme mačku vo vreci.
balistik,nedari sa mi to stiahnut.mozem ta poprosit o zaslanie na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
balistik prepac, mozno je to velkostou toho suboru. moja chyba. skus este, prosim, na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>ďakujem
balistik prepac, mozno je to velkostou toho suboru. moja chyba. skus este, prosim, na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>ďakujem
adresu som ti uz poslal na tvoj gmail, z ktoreho si mi napisal..dufam, ze to to doslo, ale skusim este raz (Ivan Karásek, Ružiná 93, 98552 Divín)..Ďakujem