Takže vďaka Igorovi si formulujem záver, že netoxické broky treba (u guľových by zrejme išlo o zbytočnosť), aj keď nejde o ohrozovanie vo všeobecnom zmysle (ako som si pôvodne myslel), ale o otravu konkrétne vodného vtáctva z požívania olova. Pre mňa Igor bez zbytočných táranín zdôvodnil, že severoameričania asi vedeli, prečo to pred mnohými rokmi zaviedli, biochemickú stránku veci už študovať nemusím.
<br/>
<br/>Vadaszov príspevok (okrem nezmyselnej prvej vety) pokladám tiež za informačne hodnotný a určite ešte po ďalších podobných technických informáciach popátram, lebo ma to z odborného hľadiska vo vzťahu k zbraniam začalo zaujímať.
<br/>
<br/>A ešte trocha podiškurujem aj s Kanaďanmi že ako sa to tu dodržiava v praxi, lebo aj keď je tu všeobecne zreteľne vyššie ekologické povedomie a vôbec úcta k zákonom, aj oni sú len ľudia.....
Vidim ze v teme fora nerozoberate to co je v nazve... ale vsak nevadi aj tie su dolezite veci...
<br/>
<br/>myslel si na tuto vetu?
<br/>Samozrejme aj to patri k tomu, ze preco pouzivat olovene broky a nehovorim ze je to zle.
<br/>ano treba o tom hovorit. Kto by chcel znizene mnozstvo, diverzitu flory a fauny na mokradiach?
<br/>
<br/>dakujem za ohodnotenie mojho prispevku.
<br/>Prajem ti rovne zelezne borky a presnu musku.
<br/>
<br/>Lesu a lovu Zdar!
Ad1 Stare pusky, ked su v dobrom stave sa daju pouzivat na pouzivanie Fe brokov po preskusani.
<br/>jaj sorry. ospravedlnujem sa, uz som si vsimol.....:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o
<br/>na strelbu Fe brokkov po preskusani....
Nie, nie, trafil si na prvýkrát. Som alergický na to upozorňovanie, že je niečo od témy, ako keby sa tu niekto bavil o ku..vách.
<br/>
<br/>Predmet tvojej druhej samoopravy som si ani nevšimol. Moje puntičkárstvo sa prejavuje vtedy, ak z drobnej nepresnosti v obsahu môže vzniknúť mylná informácia a to nebol ten prípad.
<br/>