Dobrý den prajem potreboval by som jednu radu. nie som poľovnik zbraň nemam . je pre mna povolene privabit lišku myskovackou a par krat ju vyfotit ??? len neviem ci sa to lištičke bude pačit nie je nebezpečná ? čím sa bráňiť ? dakujem
Ak je líštička zdravá a zistí svoj omyl, že sa dala oklamať človekom - bude fujazdiť kade ľahšie... :] najlepšou ´obranou´ v tomto prípade je sa jej ukázať...:]:] Inak ju môžeš vábiť a fotiť a zdraviť a .... koľko len chceš... 8-L Možno pár lovcov líšok bude na Teba nadávať, lebo líška sa po pár takýchto skúsenostiach môže stať na vábenie nedôverčivá a tým pádom horšie uloviteľná, ale na to sa môžeš... Trochu iné by to bolo so zajačím vrešťadlom, to sú už trošku rušivejšie zvuky, ale používať ho primerane okolnostiam nie je proti žiadnej etike a tobôž zákonom. Takže prajem pri takomto spoznávaní prírody veľa zdaru a pekných zážitkov.
Doteraz používam do 7x64 strelivo S&B SPCE 11,2g. Pred týždňom som kúpil nové náboje SPCE, pretože staré zásoby sa mi už minuli. Vyskúšal som priložiť magnet ku strelám nových nábojov 7x64 S&B SPCE 11,2g a čuduj sa svete magnet nedržal !!! Skúsil som náboj zo starej zásoby a magnet držal !!! Zrejme zmena materiálu strely SPCE. Zmenia sa aj vlastnosti týchto striel ???
tak som si to doskusal na mojich zbytkoch SPCE v 7x57 a fakt, nova strela sa nechyta na magnet, tiez som si vsimol, ze ma vyraznejsiu striznu hranu a iny tvar olovennej ciapocky, ale na polovanie to nemam, tak ake vlastnosti tato nova bude mat netusim.
Moje skúsenosti s SB vo viacerých vatriantách kalibrov a striel nie sú veľmi dobré! Celkovo zhrnuté negatíva:
<br/>- "mäkké" - rýchle fragmentujú a pomerne veľa divinky pre havka
<br/>- na nástreloch minimum farby
<br/>- pomerne často i pri dobrých zásahoch bola nutná dohľadávka .
<br/>Dnes už je množstvo oveľa lepších riešení pri dodržaní racionálneho pomeru cena/kvalita, ale proti gustu žiaden dišputát 8-L