...je to vsetko v nabojnici-a popritom viacej moznosti! Kombinacia prachu s gulou, dodany tlak, dlzka praznej nabojnice a celeho naboja, kolko prachu a akeho a dokonca aj sama strela, hlavne vaha! ....a mozno este aj par inych veci ktore ma momentalne nenapadnu! Jednoducho tvoja flinta "nema tento naboj v laske" cize teba zmenit!
Dík za všetky rady a postrehy, konečne bola detekovaná vada, a tá najneočakávanejšia!
<br/>Kahles-značka kvality, precíznosti a exkluzivity je na ..... no teraz si to musi kamarat nejako vydebatovat pekne vo Viedni, ale vraj maju ochotu sa s ním baviť aj napriek tomu že to má z USA.
<br/>Držím mu palce aby to dobre dopadlo a Vám všetkým dík za tipy a rady, možno sa ešte zídu a nielen mne...
Ahojte. Ja mam tiez skusenost s Normou taku ze som nevedel pusku nastrelit. 223Rem, 3,6g. Oryx. Nakoniec sa to podarilo s RWS a s FEDERAL. Ale ked som polozil vedla seba vystrelene nabojnice NORMA a Federal tak rozdiel bol viditelny aj volnym okom, jedna bola asi o milimeter kratsia.
Tvrda strela. Srnec na krk, iba ho podrezalo, chytilo sánku, ale ziadne podliatiny v lebecnej oblasti (pri SB by bola hlava na sr...), lanstiak na 120m cisty priestrel cez zadnu komoru, iba dve dierky v rebrach. Nevyhoda, dost slabo zver farbi.
páni mam otázku kupoval niekto z vás strelivo v Poľsku, ake je potrebne povolenie?? Na zbraniach v ZVOLENE mi povedali že zo strany SR nie je potrebné žiadne len platny zbrojný preukaz na dany kaliber,, a čo v Poľsku neviete, sorry že som mimo tému ,, ale v Poľsku su zaujímavé ceny streliva..
dvorki010,... neviem kde Ti v Poľsku pýtali voľáke "medzinárodné nákupné povolenie" pri nákupe streliva, mne osobne zakaždým predali strelivo na Európsky zbrojný preukaz, samozrejme na kaliber v ktorom máš komorované zbrane ktoré sú zapísané v EZP