Sám jsem si chtěl bulíka pořídit, moc se mi líbí, ale měl jsem strach z toho aby nenapadal ostatní psíky. Co mi zatím řekli tak se psíkům nevěnuje, ale může být problém u střelené zvěře. Mám také strach že bude napadat psi, když nebude v leči zvěř, stává se to sice výjmečně, ale co kdyby. Poradíte?
Ja som cital na myslivosti prispevky od chlapa co ich choval . Prestal s chovom kvoli tomu ze tie psy sa nedozili staroby . Nebolo jedneho ktory by nebol rozbity od diviakov . Pisal tam ze bud po prvom rozbiti pes bol na diviaky este vacsi ras a nakoniec na to doplatil zivotom alebo bola zo psa uplna troska a uz nebol pouzitelny . Co sa tyka bitia sa a napadania inych psov sa tusim o tom nezmenoval . skusim ten prispevok najst na myslivosti .
Jenom něco málo k bulteriérum já osobně bych si ho na společný nepořídil kvůli jiným plemenum která se nanaháňky používají a lidem kteří o těch to plemenech nic nevědí a maj plno řečí dál to rozvádět nebudu.Ale při správném vedení je to dobrý pes i na naháňky mám dva známé kteří je vlastní jeden je pohodový klidný pes na ostatní psi a druhý magor z vesnického dvorku který se dá použít pouze na dohledávky ale tam pracuje super oba dva jsou menšího vzrůstu proti tomu co se teď pohybuje na výstavách ti už s pracovním bulíkem nemají pomalu nic společnýho tak když si je někdo pak pořídí na lov tak je rozčarován jak dostanou na frak protože jsou moc těžký a nemaj pohyblivost a kolikrát ani nemaj už v sobě zakodovaný místa kam provést zákus aby nedostali na budku. Ještě před revolucí se vedla statistika u bulíku kam prováděj zákus při kontaktu a nejvíc procent bylo za slecho za ryj a za lícní sval to jsou místa kde když drží tak černá jenom stojí proto asi takovéto psi používají lovci kteří loví živá prasata .
<br/>A nakonec jestli si ho budeš chtít pořídit tak hledej štěně po rodičích kteři jsou lovecky vedeni a jsou lehkého vzrůstu ty co mají sposty výstavních titulu obcházet obloukem
Ahoj u nás měl kolega dlouho bulíka, na psi absolutně v klidu i u zvěře, kde si ale sjednal pořádek aniž ublížil- tu bývají horší jezevčíci a jagoši - ne všichni!!! Bulík byl ovladatelný, ale jak jste psali vždycky dobitý od prasat, no a poslední věc - nehlásí tzn je třeba se naučit pracovat s ním nebo mít k němu další psi kt vám řeknou kde je.Pokud byla v leči černá vždycky byl u toho. Proti původnímu typu pracovního bulíka, ale nemůžu říct ani popel.Znal jsem i ženu kt s nimi aktivně loví k velké spokojenosti všech zůčastněných.Snad mají ještě i chovnou stanici lovecky vedených psů. Bulík není od základu agresivní! Pokud se tato vlastnost projeví bývá to vždy výchovou nebo možná dnes už i špatnou plemenitbou resp změnou typu jak psal LEON. Každopádně kdo ví jak bulíka použít a má na to vhodné podmínky proč ne i na společné lovy.
No tak ako napisal moron a leon :nehlásia su to tiché psi a dobité su hlavne kôli svojej odvážnej povahe... a veľa záleži od vedenia (kolega ich chová a skuša na diviaky)
dakujem za informacie ste mi pomohli.. len ma trochu odradza, ze nehlasi diviaka.. to je potom lepsie pouzit nejakeho ustekaneho psa, ktory si od diviaka drzi odstup.. asi len zostanem pekne pri jagosoch a co pisal LEON o tej statistike a zakusoch.. moj jagos raz pri vycviku chytil bachynu za norny pysk.. bacyhna si len lahla a nevedela co ma robit.. nakoniec poriadne skubla.. jagos odletel ale odtrhol jej aj z rypaka.. bol to fakt super zazitok.. len nasa bachyna sa na nas asi tyzden hnevala :liar: ...
Do ruk sa mi dostala kniha od MUDr Frantiska Vyslouzila-GLADIATOR.Je tam dost jeho skusenosti s polovanim z bulteriermi + skusenosti z vycviku, pochadza z Prerova a zije vo Vazci.Dobra kniha na urobenie si obrazu o moznosti vyuzita tohto psika v polovnictve.
teoreticky to mozne je.v prvopociatkoch sa pouzival na lovenie krys a je to inteligentny terier,tak nevidim problem s jeho vyuzitim.len u nas nieje uznany ako lovecke plemeno.
Bulterier má výborné uplatnění, je to naprosto supr pes a to nejen na myslivost, známej s ním spal v posteli, v noci jak se převaloval, tak na něj lehnul a pes jak se leknul, tak mu vytrhl sval z pravé ruky, že se i sestra ze záchranky poblila, když to viděla..Takže můžu vřele doporučit, ještě jsem zapomněl dodat, že je to skvělé plemeno pro rodinu a malé děti....