mal by som otázku pre znalcov....minule my neodpálila malorážka cz 452 strelivo blaser...je to nová zbran a bolo snou vystrielaných asi 1000 kusov streliva tohto typu...toto bola prvá porucha,práve ked som dostreloval líšku...a dnes znovu ale pre zmenu strelivo SB-HV...tentokrát kmotra zdrhla ;/ može mat nato vliv mínusová teplota prvý krát bolo -16 a dnes podobne...záver je po rozobratí bez nečistot a nadmerného oleja....náboje odpálila na druhý krát bez pootočenia nábojnice ,tak ak by vedel niekto poradit... LOVU ZDAR.
Ahoj!
<br/>Ja som mal zatial iba jedneho - dvoch zlyhacov a to boli Magtechy.
<br/>Co som ja vystrielal S&B, Aquila, CCI, Federal a LApua SK este nikdy ani jeden
<br/>nezlyhal. ja mam tercovnicu ZKM 456, vcera som vazil 4.7 s optikou.
<br/>Ked uz Blazer ktory typ? Nie kazdy mi veri ze na Slovensku sa
<br/>da kupit 2 druhy blazerov. ty mas ake strela je tmava ci svetlosiva???
<br/>Odkial si!!!!!?
<br/>Nemam dalej skusenosti so strelbou v -16C. takze mozno to ti sposobilo,
<br/>alebo stuhnuty olej? fakt neviem...
<br/>Lovu zdar!
sevas...je to Blazer s čiernou olovenou strelou 2,59gramov...s olejom to asi nebude,lebo hned som to kontroloval a mám to vždy iba zlahka pretreté olejom kvoli takýmto prípadom.... a pred zlyhačom som asi 15minut strielal tiež po líške....inak ked som rozobral záver,je ten zápalník dost natesno a možno to dáko zapracuje v tých mrazoch....;/štve ma hlavne tá líška...lebo treba odovzdat na monitoring kvoli vyšetreniu na besnotu....
hm tak skus dajakeho puskara, alebo jemnym smirglom to prebrus tak
<br/>jemne na hladko. Take male opravy, na ktore si trufam spravim si sam.
<br/>Napr. pero uzaveru - plocha pruzinka sa mi zlomila, nasiel som kus inej ocele -
<br/>spona do vlasov a urobil som hned 3 a zatial funguje bez problemov,
<br/>mne sa zda ze aj lepsie ako povodny. Lepsie vuhadzuje.
<br/>
<br/>
<br/>
<br/>Co sa tyka G22 je to podla mna hnusna puska, aku ma dlzku hlavne???
<br/>A ked je to samonabijacia zbran vobec neviem co a ako sa sprava.
<br/>Ale je to otazka vkusu a tvojej moralky, ci budes strielat na lisku
<br/>10 ran ako gulometcik....
<br/>
<br/>Lesu a Lovu Zdar!
8o 8o 8o druhu polovicu odpovede si mohol venovat pravému prispievatelovi..!!! ešte si ma sním dakto pomýli.... mna by s takým gverom nepustili behat po chotáry...:]:]
Samozrejeme to islo maxi.
<br/>sorry. Ospravedlnujem sa. nemal som cas na dva prispevky.
<br/>Takze druha polovica mojho predchadzajuceho prispevku islo tebe
<br/>maxos.
Priznám skrytú "provokáciu" samonabíjacou malorážkou / poznajúc rôzne názory na poloautomatické zbrane/, navyše v Bull Pup usporiadaní. Na kondičnú streľbu niet lacnejšieho riešenia. Dľžka hlavne je 52 cm a celková dľžka je 72 cm. Na You Tube nájdeš klipy o činnosti karabíny.
na kondicnu strelbu???
<br/>velmi pekne sa daju kupit v dobrom stave a normalne, ZKM 452, 451, 456 mod 4.
<br/>nemaju taky futuristicky vzhlad. mne sa vobec nepaci G 22.
<br/>nie koli plastovej pazbe, ale koli vyzoru. Plus bolt-action ti vystreli vsetko
<br/>kym semi-auto nemusi... a aku mas presnost???
<br/>Lebo to je tiez velka otazka uz aj na 50-70metrov...
<br/>Ako na trening v zahrade do 20 to urcite postaci...
na nástrelnom terči od výrobcu v 2007-roku mám rozptyl 34mm na 50m so strelivom SB... mne sa podarilo 23mm s Blazerom...a ešte som sa nedostal odskušat Lapua-Schonebeck...ale tie su dobré iba do terča-moc slabé-malorážka je ČZ-452 so 63cm hlavnou.Každé strelivo si treba odskušat,lebo je rozdiel vo výškovom nástrele i niekolko cm.
Ahoj.
<br/>Ja osobne v lahu som mal najlepsie 5ran pod 1centovku na 50m.
<br/>Strelivo Lapua Magazine. SaB strasne cosi okolo 4cm, federal Champion 3cm
<br/>blazer som este neskusal takto, a vcera ma prijemne prekvapil
<br/>Eley sport - zeleny stitok - stredy zasahov do 12mm, z toho 3 do jednej diery.
<br/>Treba skusat strelivo aj v ramci znacky su velke rozdiely.
<br/>Lapua Rifle Match sa mi nezmestil do 20mm. A pritom ma tercovnicu ZKM 456 mod 4.
<br/>takze ja si myslim, ze eley sport za 3.5/50ks je dobra cena,
<br/>a ked mas odskusane kolko pada na 70 - 80m mozes s tym aj polovat.
<br/>ale kukni teda moje albumy:
<br/>www.vadaszat.sk/modules.php?name=BiG_Gal...show_pic&id=7285
<br/>
<br/>www.vadaszat.sk/modules.php?name=BiG_Gal...show_pic&id=7312
<br/>Lesu a lovu zdar!
nazdar...ja som moju neskušal v leže...okrem sutaže M-400 kde sa striela líška plus 3-nástrelné....nástrel bol čistý center....vedla mna kolega mal akusi divnu malorážku,asi dáka biatlon-lebo mala priamotažný záver a na konci hlavne kompík či čo...ale akonáhle dostrielal hned to schovával do puzdra.....takže sme moc očumovat nemohli,uvidíme tento rok ako sa zadarí...minulí som mal 2-výkonnostnu triedu na prvý pokus..... inak na lov iba tolko-že včera padli 2-líštičky za 15mesiacov 46-kusov....z toho prvých 15 gulovnicou 7x64 a zvyšok malorážkou....strelivo-Blazer-minimagnum-remington-SB HV...všetko záleží iba od presnej rany a do tých 80-90m sa dá....
Nazdar!
<br/>
<br/>Chcem sa opýtať, ako sa dostaneš tak blízko ku líškam /vnadisko/? Kde boli trafené a koľko odbiehali? Na akú vzdialenosť máš nastrelenú malorážku s akou optikou?
<br/>
<br/>Za odpoveď vopred Ďakujem!
nazdar....chcelo by to asi presunut sa do témy ZIMNÝ LOV LÍŠOK...alebo podobnej... malorážka je nastrelená na 80m a optika variabil 3x9x50...ak máš záujem ,možme popísat v ZIMNOM LOVE LÍŠOK....
Podobne by som ti chcel GRATULOVAT!!!
<br/>Pekne ich kantris. keby som mal revir, aj ja by som mal
<br/>skodnej nastrielane jak naj....... mna to tiez bavi.
<br/>Aj ja by som chcel na redukovane terce chodit na sutaze, len
<br/>nemam s cim trenovat, ani chodit. moja puska vazi
<br/>4.7kg, vcera som to vazil bez uzaveru a zasobnika...
<br/>takze mi zostavaju len sportove preteky ako siluety, a
<br/>malorazna odstrelovacka.
<br/>mozno som sa uz pytal, Blazery ktore strielas??? existuju dva druhy
<br/>svetlejsia a tmavsia strela...
<br/>Skusal si aj strelivo s normalnou standardnou rychlostou na kantrenie skodnej???
<br/>Ja by som chcel vyskusat este Lapua Standard plus,
<br/>nakolko v Nitre u Frana krabicka tych ELEY stoji 5.16E, a v komarne
<br/>kde nakupuju od Frana 3.5... kde je logika????
<br/>Lesu a Lovu Zdar!!!
nazdar Petiavadasz....díky Na tých redukovaných by si určite uspel,tam je desina najmenšia-54mm na kamzíkovi a največšia 64mm na diviakovi....ja som sa zučastnil prvý krát a mal som tu smolu že fukal taký vietor že strhával terče... to som mal to strelivo LAPUA MAGAZÍN... a dokedy doletelo do ciela tak ho to dost odklánalo,ale i tak som bol rád že aspon 2-výk.trieda.... Blazery su tie čierne,štandarné strelivo čo som mal bolo české SB-štandart 2,56gramov...Inak na mladé líšky po žatve stačilo akékolvek strelivo pri dobrej rane okrem tých Lapua....Na polovnícke sutaže by si mohol,len nahovor dákeho kamoša ktorý má lovecku malorážku a odstrielaš s nou...maj sa LOVU ZDAR.
Ahoj.
<br/>Dik za dobre slova, ale ja som si toho vedomy, ze ina puska,
<br/>iny rozptyl a navyse spravny chlap nikdy nepozica nikomu zenu, pusku,...
<br/>Nie vazne. rozmyslam ze by som vymenil tu svoju tercovnicu za
<br/>tozku, norinco... maju celkom pekny rozptyl.
<br/>Az kym nezbohatniem mozem si dovolit len jednu malokalibrovku...
<br/>uvidime ale co sa najde.
čau....dob rý strelec nastriela zhoci ktorej pušky najlepšie ako len tá puška može... aký rozptil maju tie-tozka,norinco...??? ja som dal za moju 12800 bez puškohladu....raz až budem mat náladu odskušam v leže s oporou čoho je tá moja maximum schopná...ale ja pucujem hlaven po každej rane takže to možno chodí trochu naširšie... by som nezaspal ak by som ju nechal nevypucovanu....:]:]