Chalani tutotému som objavil až dnes.
<br/>Aj ja som lavák.
<br/>Apokial môžem radiť treba si došetriť na lavácku zbraň.
<br/>Ja som kupoval gulovnicu pred 6rokmi a výber bol velmi obmedzený. Zobral som si Sako75 HUNTER a som nadmieru spokojný. Dva roky dozadu začali češi vyrábať CZ527LH
<br/>v kalibri 223.REM kúpil som aj tú s novým druhom pažby FLORIAN.
<br/>AJ tu som spokojný. V dnešnej dobe byv som si asi vybral SAUER 202 je to krásna a praktická zbraň.Æeši nevedia kedy budú robiť CZ 550 pre lavákov. Stayer nevie spraviť na laváka záver iba pažbu. Heym ja moc jednoduchá gulovnica za vysokú cenu. Kedže predávam zbrane a strelivo prešlo mi cey ruky mnoho ybraní a ak je nejaká nová pre laváka tak si ju v skladoch nechám ukázať.
<br/>Tak čau.
Ahojte, ja som lavak a kupil som zbran Antonio Zoli, kaliber 6,5x55 SE, era montáž. puškohľad Bushnell 1,5-6x44, všetko za cca 50 000Sk. Autokompo Zvolen.
Tento puskohlad patrí čo sa týka kvality k strednej triede a zaplatil som zanho cca 6500Sk Tromf, Banská Bystrica je výhradný dovozca. Porovnával som ho s Tacticalom, ktoré tiež dováža Tromf, (myslím) a kúpil som si Bushnel. Moj brat ma artemis 1.5-6x42 cena bola vyššia asi o 3000. Rozdiel v kvalite som nepostrehol. Iný je len kríž a jeho umiestnenie a už spomínaná cena. Ak chces používať puskohlad zásadne za sera tak si kup puskohlad s priemerom výstupnej šošovky 50 a viac 56mm. Priemer tubusu, ktorý tiež ovplyvnuje svetelnost je už u večsiny 30mm. Moj otec použiva bushnel elite 4200 2,5-10x50 s červeným bodom ten je vhodný do šera ale jeho cena cca 18 000SK.
JA SOM TIEZ LAVAK A UVAZUJEM NAD Benelli <ARGO> Samonabíjacia guľovnica AKY JE VAS NAZOR NA TUTO ZBRAN
<br/>
<br/> Výrobca: Benelli, Taliansko
<br/>
<br/>Kaliber: 308 W
<br/>
<br/>Zásobník: s kapacitou 2 alebo 4 náboje
<br/>
<br/>Dåžka hlavne: 51 cm
<br/>
<br/>Celková dňlžka: 1060 mm
<br/>
<br/>Váha: 3,25 kg
<br/>
<br/>
<br/>
Benelli je vynikajuca zbran, skusal som gulovnicu vo 300WM a s mojim prekvapenim -presnost bola < 2cm na 100m a to s tovarne vyrobenym strelivom! Jedina vec-neviem ci vyrabaju tuto zbran na lavaka-z flinty na pravaka ti budu prazdne nabojnice lietat pred nosom co moze, ale nemusi byt prinajmensom otravne! Zalezi to na tebe!
Pažba zbraně se dá podložkami nastavit i pro levorukého střelce (podložky jsou součást základního vybavení). Dodává se v luxusním kufru s přesným vybráním.
hunter223, ak si predajca, mohol by si mi vedieť povedať cenu SAUER 202. Prípadne ak to niekt z Vás vie, prosím o jej zverejnenie. Mám podobný "problém ?!" ako vy všetci. Vďaka