čaffte všetci! ako tak pozerám, ľavákov v polovníctve vôbec nie je málo. Ja som tiež ľavák - a "začínajúci" polovník. Poradíte mi niekto?: Zvažujem kúpiť guľovnicu kal. 308W od A. Zoli (AZ1900standard-left). Už som tu na ňu čítal aj nejakú-tu chválu, no rád by som počul aj kritiku, či odporúčania na niečo iné (v normálnej cenovej relácii - t.j. +-50 tis.Sk). plánujem sa totiž zamerať prevážne na lov diviačej zvery.
Tak sa pochvalim. doma v skrini je ZOLI 1900 Clasic left v kalibri 308W, k tomu montaz schwenk otocna a na nej MEOPTA Meostar 2,5 - 10 x 56 so svietiacim bodom na sine. Zial pre zaneprazdnenost som este namal cas vyskusat v praxi Dam vediet. Dakujem vsetkym PID za rady, ktore ste davali aj v inych temach. Povodne som chcel raz 8x57 prevedenie Battue, teda s kratsou hlavnou V tomto prevedeni bol tak vysoky chrbat pazby, ze sa mi zle mierilo cez mieridla, cize napokon mi tam svietiace mieridla (muska v oranzovej farba) boli na nic. Malo by to asi urychlit zamierenie ale ta pazba tam dost zavadzala. CLASSIC je trochu dlhsia ale sedi mi do pleca.
Skus pozriet www.egun.de .Raz za tyzden sa tam nejaka objavi. Od trojaka po stary Mauser. Samozrejme starsie zbrane maju kluku zaveru na pravej strane, iba pazba je pre lavaka. U trojakov, ak je orig. pre lavaka sa aj klucka zatlaca dolava. Samozrejme tomu zodpoveda aj cena. Ak to chces priviezt na Slovensko, pocitaj o 100-300 Eur viac. /kolok, zaslanie, tlakova skuska, preukaz/. Doviezt nie je problem. Aj priamo na meno.
guľovnice pre ľaváka
<br/>. 1.tikka t3 LH,
<br/> 2.Savage AXIS Left-Hand
<br/> 3.Antonio Zoli AZ1900 BAVARIAN - left
<br/>4.Sauer 202 Left Hand
<br/>5.Remington 700 SPS Left Hand
<br/>6.Ruger American Left Hand - 243 Win
<br/> 7.SAKO 85 BAVARIAN LEFT-HANDED
<br/>8. Blaser R8 Left Hand
<br/>9.Browning X-Bolt Hunter Left Hand
<br/>10. Strasser RS05 Lynx Left Handed .308 Win
<br/> 11.Rössler Titan 6 LH
tak po dlhom čase som si doprial gulovnicu na lavu stranu
<br/>Steyr Mannlicher CL2 "Goiserer 308W LH Kahles Helia CSX 2,5-10x50 Montáže QR LEUPOLD
<br/>
<br/>kanat.rajce.idnes.cz/nastenka#kul2ben.jpg[img] [/img]