Akela:Ja som kupil CZ 555 v kalibri 30-06 robili ju aj v308 a teraz ju robia aj v7x64.Som s ňou spokojný je presná vyskušal som viac druhov nabojov aj prebíjané asi 70 ks všetko sa to zmestilo do 12 cm a to boli aj rozdielne strely myslim hmotnostne.Najleší rozptyl som dosiahol so sierou 4 strely na 120m sa dotykali.Strelil som aj srnca na120 m naboj nosler presne na komoru.odbehol 5m a vôbec nebol rozbitý.
Ja mam gulobrok ZH 324 7*57/16 a som s nim nadmieru spokojny je to aj tym, ze ta zbran sa mi velmi paci ale na druhej strane je aj presna mam na nom variabil 1,5-6*42 a to uplne postacuje. Doteraz som stielal S&B 11.2g so striznou ale od minuleho roku som presiel na Normu Oryx a to je ina pesnicka, zver dobre farbi a ked odbehne tak nie daleko, tie so striznou pouzivam iba na spolocne do pohonu. Nechcem teraz gulobroky vychvalovat ale ten moj by som nevymenil a ani nepredal.
Tak som si v pondelok konecne po dlhom vyberani... kupil gulobrok. Nove Brno 802. Skusenosti zatial ziadne...este som nestrielal...chystam sa cez vikend vyskusat, tak som zvedavy...
Je to nenarocna zbran pre bezneho nenarocneho polovnika. Ja som s tym spokojny zatial, moc som to este odskusat nestihol, ale presnost je vyborna, 5 ran po sebe na strelnici z gule v kruhu cca 10 cm, co je na kombinovanu zbran podla mna vemi dobry vysledok vzhladom na nahrievanie hlavne. To ze nema tvrdochrom nie je az taky problem, pokial sa o zbran riadne staras. Tvrdochrom predlzuje zivotnost hlavne najma zhladiska opotrebenia a je vhodny najma do sportovych sbrani, kde sa vystrielaju stovky, tisice nabojov. Nemyslim, ze tvrdochrom je pre beznu polovnicku potrebu dolezity, samozrejme ak neprides z polovacky a nehodis flintu do kuta kde Ta pocka az do najblizsej polovacky...
mam gulovnicu Savage 7mm Rem Mag s puskohladom Meopta 7x50 je uplne ako nova ,vystrelenych max.50 nabojov,chcel by som to vymenit za gulabrok lubovolneho kal.okrem 5.6mm a nie ZH.ospravedlnujem sa za tento prispevok,viem ze sem nepatri