Ak sa hovorí o zodpovednej streľbe, tak si dovolím súhlasiť s jarrym a s Baikym. 8,4mm máš v náboji zopár a povedzme na 60m je o náhode či a kde zver zasiahne.. Aj 5,1mm mi už líšku na 55-60m ´obišla´ a strieľal som batériovkami.../na snehu to bolo krásne vidieť - líška stála krásne v strede stôp po brokoch; a odišla bez jediného škrabanca - len mi zostala visieť sánka - zabudol som aj vydupľovať 4,5mm..
<br/>Aby som bol presnejší - náhodne sa dá usmrtiť aj na viac metrov, ale poľovcník ak má život zveri v úcte, by streľbu nemal brať ako sazku športku.. si myslím.
no neviem, ale ja mam ine skusenosti s brokovnicami. A najma tí, čo vlastnia bajkalky alebo Brna mi daju za pravdu, že 4,5 alebo aj 5z1 sa da líška streliť krasne aj na 50-70m. By si sa pokaždé načakal pokial ti príde na 35 m.
Také mám stejnou zkušenost, střílím 3,5 nebo 4mm brok z brokovnice na líšku a zajaca a 3,5 na kačice a bažanty. Střílí se každopádně i dál než na 30 - 35m. U gulobroka použivam minimagnum o SB v 3,5mm a střílám lišky v pohode na 50m. Jak říká ketner, někedy by ses načekal než příjde na 35m.
Ja som len zvedavý, koľko kusov líšok, resp. inej srstnatej zveri, čo ste na ňu strieľali brokmi ´naisto´ /napr. že stála/ na 50 a viac metrov, Vám odbehlo po rane akože bez zásahu, alebo len ´ľahko´ poranená, že ste ju už nedohľadali..
Jezismaria....dalsi.Co na tych tureckych krapoch vidite? Kup si normalnu taliansku brokovnicu,na ktoru sa da spolahnut a mas pokoj (Marocchi Zero 3 Field a pod.).
mal som to v ruke, ale si myslim ze CZ si to po.... tym ze to dala na vyrobu do Turecka. Dnes sa snazia tuto znacku potlacit do predaju ale to Turecko im v tom brani.Skoda.
Pripájam sa a každého, kto by chcel kúpiť Turecký šmejd odhováram a varujem, aby nepochodil ako ja, tiež som sa ulakomil na cenu a napokon som aj tak kúpil slušnú brokovnicu a v konečnom dôsledku to boli za Turka vyhodené peniaze. Nekupujte to!!!
Taliani majú plno značiek, len v údolí pri Brescii sídli 7 firiem. Túto značku som v rukách nemal, ale mám Fair a syn Berettu. S obidvomi max, spokojnosť. Radšej lacnú taliansku ako veľmi lacnú tureckú. My viac používame guľovnice, broky fakt len sviatočne - hlavne kačky v zime na Ipli a preferujeme kozlice, kvôli úchopu aj keď dvojky sa mi zdajú "viac poľovnícke".