Kuknite si galeriu RadekS , v niektorych krajinach ako finsko je to uplne normalne . Dufam ze sa Radek zapoji a nieco nam o tom napise , mna by to zaujimalo
Neprovokuj Jarouši, ale teď vážně, v zemích skandinávie jsou tlumiče povolené. Rozdíl použití tlumiču tam a tady je jednoduchý. Tam se tlumiče používají z důvodu že hluk ničí sluch, tedy zdraví druhých. To je lidí a psů kteří jsou s tebou na společné akci a taky tobě. Bylo tam uplně normální, že lovci měli sluchátka. V našich podmínkách by většina použila tlumič na to, aby ho nikdo neslyšel, hlavně při individuálních akcích. To je všechno co k tomu můžu říct.
Kamarat môj jednoduchší, vyskušaj si dat miesto tlmiča, ktorý by ti mohol narobiť problemy na ustie prevrtanu štangľu salámu....paradne to tlmí zvuk, dlžku a hrubku štangle treba ale zvoliť úmernú kalibru. Aj sa to da skonzumovať, keď ta hlad pripre aj ten tvoj infrak na flinte potom nebude tak byť do očí.
Všimli ste si ten rozdiel? V škandinávii bez problémov používajú tlmiče, aby si chránili sluch a nikoho to nevzrušuje. U nás by sa tlmiče používali na pytliačenie. Môžu za to tie tlmiče alebo ľudia, čo ich zneužívajú? S tlmičom, či bez neho, na pytliačenie mi stačí flinta. A aj tak to nerobím.
Vsetko je o mentalite naroda. V Nemecku, Chorvatsku a pod. mozes nechat tasku na ulici a na druhy den tam bude.... obrazne povedane, nie ze ma niekto zoberie za slovo...
Nie, nie, nie!!!!! Žijeme na Slovensku a práve preto nie! Predstavujem si spoločnú na obnovci, všetci s tlmičmi, 8 lyžiarov na bežkách nabehne do honu, ........ ! Za svoje rany zodpovedám, nemám prečo sa skrývať. Kurnik, vidím to len tak, že by pribudlo v SR mooooc vegetariánskych revírov :{. To je ako s alkoholom za volantom - strach nedovolí.....! Inak, prečo tu vôbec takú tému niekto otvoril? Dúfam, že len tak, aby reč nestála!
Že prečo tu temu niekto otvoril? Predsa Lacika85 sniva o splnení svojich detských snov. Infrak už na pozorovanie na flinte ma, teraz mu ešte tlmič chýba ku šťastiu, aby sa mu lepšie zver pozorovala.
Nech príde cez víkend so mnou prikrmovať, taký tlmič mu zatrepem na koniec hlavne, že ... !
<br/>Lacika, mám v šifóneri laserové delo, zvýšilo sa prezidentovi USA po Púštnej búrke! Nekúpiš? Ako bonus je k tomu 1.000 litrový mrazák - dobrý biznis:-p.
Míšo, s Lacikou sem se ještě nebavil, ale s tebou už několikrát ano a proto nechápu tvou reakci. Když mu chceš čistit duši, nemůžete si tyto věci vybavit třeba mejlem, pořád se napadat, tady, veřejně? V jiné témě to bude zase Franta s Jožkou a za chvilku už ty témy nebudu moci ani číst. Jak mě Jaro vyzval, abych sem něco napsal, tak jsem to udělal a měl jsem strach kolik se najde lidí, kteří osočí jeden nebo druhý názor. Mě se taky nelíbí infráky na puškách a tlumiče a jiné věci, i když si myslím že je v mnohých revírech u nás třeba černá přemnožená, taky si nemontuju infrák abych je mohl pronásledovat 24 hodin deně a 7 dnů v týdnu, ale nadávat někomu za to, když si stejně bude dělat co chce? Napiš názor že si myslíš že tlumiče a infráky neuznáváš a proč.
Celá debata je o ničom - aj tlmiče aj infra puškohľady sú zakázané. Neviem o čom sa treba stále baviť ??? Debata by mala byť skôr o tom, ako sprísniť kontrolu pri používaní uvedených zariadení, o kontrole, kontrolnej činnosti poľovnej stráže atď...