Zdravim...som zacinajuci polovnik a chcem sa opytat na Lov lisky..Polujem v jednom reviri v okoli Senca...otazka by bola hlavne ake su nevyhody polovania na lisku bez snehu..ci sa liska nejak inak sprava...a vase rady ci nieco vynasate do chotara(myslim vnadenie)..alebo vabite...ci je lepsie polovat z posedu alebo ako sa maskovat...ak su moje otazky prilis jednoduche tak berte prosim do uvahy moje skusenosti a vek..moc by ste mi pomohli radami..dakujem pekne:)))
Hlavé rozdiely sú v tom, že líšku ťažšie zbadáš a nevidíš stopy. Nech budeš poľovať ako koľvek hlavne dokonale nešušťavé oblečenie. Kmotra "počuje aj list na druhom konci lesa spadnúť."
nazdar Lubo...ja som tiež minule jednu zložil a ako som si ju fotil do mobilu a balil stoličku,pribehla ku mne druhá asi na 5metrov...možno ju nebavil život bolo mínus 18stupnou...takže to je skvor o štastí alebo bola tiež hluchá...
ahoj, to je nič kolega na spoločnej strelil lišku ,pekne som mu na dialu zagratuloval zamaval kolobukom a tak si stojime po 5 minutach sa liška vymrštila kolega nestačil ani zareagovat a bola preč,ani psy ju nenašli to zas bola liška simulant,mam s nimi hocjake zažitky:D
Keď som sa sa venoval líškam,tak bolo to najlepšie na návnade,teľata podochnute z družstva,40 m od družstva a posed som mal z kabínky žeriava,ktorý bol nad hnojískom.Do 1-2 hodiny som mal dve a raz až tri strelené líšky.Nesedel som dlhšie ako 2 hodiny.Raz som strelil líšku a o 5 minút prišla ďalšia a bolo aj po tej .Nie každá zima je rovnaká na líšky.Raz ich je viacej inokedy menej.Cez deň obľubujú slnko.Musíš veľa chodiť a stále niečo stretneš.No a treba aj presnú mušku a veľa sľastia.Lovu zdar.
Najlepsa polovacka na lisky je jednoznacne s posedu vecer na vnadiisku alebo ked sa paria.ale najneprijemnejsie je ked ju tak nezbadate a zasteka vam lišiak pod posedom as taka husia koza nabehne 8o
K tomu kŕmeniu od leta a náhodnemu krmeniu v zime len toľko, že asi dosť záleží od lokality a výskytu líšok. Ak je líšok v revíri dosť, tak stačí zakŕmiť a na druhý večer ísť sadnúť. Treba len odsledovať kde je zvýšený pohyb líšok a na tých miestach si zhotoviť sedenie. Dlho som sa bránil vnadeniu z malých kúskov mäsa, kostí, granúl a pod.(hlavne to mäso nakrájať je dosť pracné a zdåhavé) ale toto je fakt asi najlepší spôsob. Nakrájať si na drobno kúsky mäsa, alebo kúpiť lacné granule pre psov a zakaždým keď pôjdeš do revíru rozhodiť pár hrstí, líška sa nenažere rýchlo, bude sa pekne motkať a ty budeš mať čas si ju vymieriť a streliť