Ja sa snažím vábit vsetky druhy zveri momentálne skúšam sojku zatial nič moc:(ma niekto nejake skusenosti svabenim holubov?Výrobou vábničiek zdomácich zdrojov?
Ahoj
<br/>Nó,hovorí sa,že poľ.bez dobr.psa je len polovičný poľovník a to isté platí aj o napodobň.zvuk.prej.zveri. Pravdep.poľovník,ktorý to ovláda,je na tom lepšie,oproti ostatným, i keď sa hovorí,že všetci všetko vieme. Ale jeden život je málo na to,aby sme všetko vedeli a naviac by to možno nebolo ani dobré,alebo čo poviete?
No ja mam len solo ked som kupoval este nebola kombi.na svete ale najlepsie skusenosti co sa tika srnčieho vábenia mám s vábničkou Hlas srnčata a ta je naozaj super.
je ale důležitý aby myslivec vábení zvěře ovládal. u nás v honitbě se sem tam snaží napodobovat vábení někteří nejmenovaní členové a to pak srnec nepříjde ani kdyby se člověk 100 krát snažil. stačí zapískat a ...
Ahoj ja používam 3 z 4 druhov vabničiek srnčích 2 z úspechom srna,srnča,skočné pískanie som skúsil minulý rok nic moc ale môže to mať viac príčin.S Pozdravom
Ahoj,
<br/>máš nielen pravdu,ale schuti som sa aj nahlas zasmial. Mňa už otec učil,že "nacvičovať"
<br/>vábenie nemám prevádzať v revíri. A tak som to skúšal na balkóne,v pivnici,doma a samoztrejme takmer vždy boli aj ohlasy susedov, ale už si zvykli a vždy sa na tom pousmejeme,pobavíme. Alebo na rybách, resp.na úplnom začiatku revíru, kde niet ešte tej zveri, len nie už ozaj v "revíri", škodil by som nielen iným, ale hlavne sám sebe.
Na srncov používam vlastne vabnicky okrem skočného pískania srny - to som kúpil. Pred dvoma rokmi som srncov úspešne vábil, ale minulá ruja bola ako začarovaná. Teraz sa chystám vábiť sluky. Diviaky sa mi tiež podarilo navábiť, ale na poslednú chvíľu sa otočil vietor.