Pekný večer!
<br/>Zaujímalo by ma, či má niekto osobné skúsenosti ohľadne vábničky na srnca zn. Buttolo.
<br/>Je to gumová stláčacia vábnička. Až po sezóne sa mi podarilo k nej dostať. Je ju dosť často vidieť pri poľovačkách v zahraničí - na dvd.
<br/>Vďaka za prípadné reakcie!
Pekny den chlapi,
<br/>neviete nahodou ci niekde nebude niekto organizovat "kurz vabenia" - srncia, liska.
<br/>Viem, ze kedysi taketo nieco bolo v St.Tekove (Bazantnica - robil to tam p.Mihalko), ale bolo to nejako slabo spropagovane. Mal by som zaujem taketo podujatie v ramci zvysovania svojich dovednosti navstivit ... Vdaka za pripadne info.
Ja to mám, aj to používam. Účinok neviem posúdiť, lebo aj keď mi po vábení prišli diviaky, neviem či kôli vábničke. Ale raz predsa. Sedel som na kraji kukuričného poľa a myslel som si, že mi tam príde akurát tak lokomotíva. Začal som vábiť a po chvíli som začul lomoz v jarku. *Bol tam vysoký porat, tak som nevidel, ale boli to pravdepodobne dva lanštiaky. Pritiahol som ich na cca 3 metre. V poslednej chvíli sa zvrtol vietor a lanštiaky zdrhli.8-L
:)alespoň nějaké zkušenosti to už jsem slyšel že v kukuřici známému také přišly ,ale nechal se unést a chtěl je dostat na dostřel až je zradil .Sedě u prostřed lánu ve sloupě el.vedení a přišly mu ze všech stran .Odhadoval to spíš na selata 8o
Aj ja si myslím, že oklamať sa dajú skôr mladšie kusy. Jeden známy mi vravel, že počul v húštine diviaky, tak zakrochkal - len tak bez vábničky a prasatá sa akoby bezhlavo pohli, až rozbehli k nemu. Zastavil ich až varovný signál bachyne.(bolo to v lete). Ináč keď sa pokúšam vábiť diviaky tak pri tom aj mľaskám.
Pred 2 rokmi mladý člen nášho PZ mi hovoril ako v háji navábil mladého kanca na vábničku na čiernu.Slovo dalo slovo a sedeli sme na posede(on ešte nemal guľu),začal vábiť a ked som uvidel aj" kane odlietať" poxopil som že to bola náhoda alebo hluchý kanec a doporučujem aspoň kazetu keď je iba nadšenie a xýba pozorovací zmysel :liar:Už vlastní guľu no nenavábil;)
to ja jsem seděl v červnu u houštiny kam vnoci zašlý divočáci bachině , selata a nějaký lončák bylo tak 16:30 vítr super uslyšel jsem jak se selata rvou tak jsem skusil zachrochchtat okamžitě nato lámání ,dusot a už jsem se připravoval k ráně ,když mně málem porazil srnec
<br/>Tomu to připomnělo soka
Vidím, že kolegovi zatiaľ nik neodpovedal, tak sa pokúsim zopakovať otázku, lebo aj mňa to značne zaujíma.Má niekto skúsenosti so srnčími vábničkami značky Buttolo, je to typ gumenej stláčacej vábničky...
<br/>Poprosím Vás, ak má niekto nejaké skúsenosti s týmto typom vábničky, či už pozitívne alebo negatívne, tak sa o nich podeľte.
<br/>VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM CTENÍ KOLEGOVIA ZA VAŠE NÁMETY A SKÚSENOSTI...
ahojte chcel by som sa spytat aka je priemerna cena na vabnicku na holuby/kukucky/sovy....prosim za odpovede dakujem prosim piste na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. dakujem moc.
ma niekto skusenosti a informacie z vabenim a lovom holubov???prosim podelte sa s nimi mozte pisat aj sem ale lepsie bi bolo na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. dakujeem...
Nazdar. Chcem sa opítať aký je rozdiel vo vábničkách na husy od Devany a od Hubertusu. Hubertus posiela aj inštruktážne DVD. Aké máte skúsenosti, resp. ktorá sa vám viac osvečila? Neviem sa rozhodnúť a už by som to potreboval. Ďakujem