01. decembra 2007  v sobotu o 10:55 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
         
 
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na  nedelu 02. decembra 2007 so začiatkom o 07:10 hod. a  2. repríza je v sobotu 08.  decembra  2007  o 13:50 hodine na STV 2.

Z obsahu: Finsko * Symbolický cintorín * Nový prezident * Zachránime smreky * Výsledky výskumu .....

Fínsko


Reportáž, o krajine jazier a očarujúcej prírode očami a slovami nášho kameramana. Trasu dlhú 80 km v neznámych lesoch zvládli traja cestovatelia za 3 dni. Prespávali v zruboch, putovali vo dne v počas polárnej noci. nenechajte si újsť pohľad na jedinečné krásy prírody Fínska.


Symbolický cintorín



Napriek uzávere turistických chodníkov v Tatrách ponúkame divákom tip na výlet do prírody - k symbolickému cintorínu na Popradskom plese. Pripomenieme si kto zriadil toto pietne miesto a akto sa oň v súčastnosti stará.







Nový prezident




Slovenskí poľovníci nedávno zvolili nového prezidenta SPZ na obdobie nasledujúcich piatich rokov. V rozhovore ponúkame divákom pohľad na víziu ďalšieho fungovania zväzu.







Zachránime smreky



Štvrtina slovenských lesov je kriticky ohrozená - každú minútu odumiera v Tatrách jeden smrek. Reportáž prináša aktuálne informácie o situácii aj o postoji vlády SR, ktorá nedávno, na výjazdovom zasadnutí v Čiernom Balogu, prijalá zásadné rozhodnutia k riešeniu tejto situácie.






Výsledky výskumu




Výskumníci z rôznych štátov Európy intenzívne skúmajú zmenené prírodné podmienky na kalamitou postihnutých lokalitách. Nemcov a Talianov striedajú v tomto roku českí výskumníci. S akými ambíciami sa dozviete v Halali.







Partneri

Kto je online?

Práve tu je 541 návštevníkov a žiadni členovia on-line