Kontrola bola organizovaná na dvoch miestach okresu. Psi z východnej časti okresu boli sústredení v doobedňajších hodinách do Dolného Štálu, a z časti Horného- Žitného ostrova poľovníci so svojimi štvornohými pomocníkmi ku kontrole mohli hlásiť v Starej Gale na strelnici v poobedňajších hodinách.
Majitelia psov sa mohli rozhodnúť o tom ktorý termín a miesto vyberú.

Na kontrole sa zúčastnili tie poľovne upotrebiteľné psy, ktoré sú evidované na obvodnom Lesnom úrade a na SPZ. U psov nestačilo prekontrolovať iba - meno psa, meno majiteľa číslo zapísané do plemennej knihy, údaje o skúškach - ale fyzicky boli kontrolované aj tetované čísla v ušiach.



Kontrolu vykonali členovia kynologickej komisie Oko SPZ Dunajská Streda pod vedením ich predsedu VARGA Mikuláša.

Počas 4 hodinovej akcie, cez kontrolu prešlo veľa psíkov. Koľko to bolo to presne neviem, ale podarilo sa mi urobiť pár foto záberov, a tak Vám môžem dokumentovať túto širokú plemennú škálu psov poľovníckych plemien, ktoré využívajú ako pomoc pri poľovačkách na Hornom-Žitnom ostrove.

Kontrola-welsh spr.spaniel
Kontrola - springer spaniel



PotončaniaPotončania




Tieto a podobné akcie tak pre laickú verejnosť ako i pre poľovníkov sú verejné. Nejeden začiatočník sa na základe rozhovorov s majiteľmi psov alebo podľa vizuálnych dojmov, na takýchto akciách rozhodne, že ktoré poľovnícke plemeno si vyberie ako budúceho štvornohého pomocníka.

Foto a text - Takács Fridrich





Partneri

Kto je online?

Práve tu je 556 návštevníkov a žiadni členovia on-line