Vo sv. Antone sme v roku 1991 začali organizovať celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni sv. Huberta, ktorých už 22. ročník, sa uskutoční v dňoch 1. a 2. septembra 2012. Počas týchto osláv sa tiež venujeme deťom, no predsa sme sa rozhodli realizovať podujatie, ktoré by predstavilo život zvierat v prírode a poľovníctvo, špeciálne len pre detských návštevníkov. Využívam tieto riadky, aby som Vám predstavil nové detské slávnosti, na ktorých sa malí a mladí priatelia prírody dozvedia viac o živote zvierat, zabavia sa, poučia a  môžu si aj zasúťažiť.
V dňoch 20. a 21. júna – od 9.00 do 14.00, budeme v areáli svätoantonského kaštieľa realizovať podujatie Detské dni sv. Huberta – Poľovníci deťom.
Organizátormi podujatia sú Múzeum vo Sv. Antone, Stredná odborná škola lesnícka Banská Štiavnica, Obecný úrad Svätý Anton, Slovenská poľovnícka komora, Slovenský poľovnícky zväz, Lesy SR, š.p. – OZ Žarnovica, OZ Levice, Obvodná poľovnícka komora Žiar nad Hronom, Národné lesnícke centrum Zvolen, Detská lesnícka univerzita Zvolen,  Vojenské lesy a majetky SR, š.p. Pliešovce, firma Šomek Bratislava, Mestské lesy Banská Štiavnica, ZŠ s MŠ Maximiliána Hella Štiavnické Bane , Obecné lesy Banská Belá a TV magazín Halali Považská Bystrica.
Sprievodcovia z radov poľovníkov a lesníkov budú sprevádzať skupiny detí – triedy,  po stanovištaich, kde im ďalší  lesní pedagógovia a poľovníci predstavia ako si zvieratá a rastliny pomáhajú, naučia sa poznávať zvieratá  i vtáctvo, stopy a zvuky zvierat,  dozvedia sa ktoré zvieratá nosia rohy a ktoré parohy, uvidia poľovnícku expozíciu múzea, mini-divadlo „Legenda o sv. Hubertovi“, filmy o zvieratách, ukážky sokoliarstva, poľovníckych psov, budú môcť súťažiť o hodnotné ceny – napríklad v hádzaní „flinty do žita“, v poznávaní zvierat, naučia sa zhotoviť kàmidlá, zastrieľajú si na laserovej strelnici, …
Odporúčame obliecť a obuť sa ako do prírody – pre istotu nezabudnúť na pršiplášť, alebo dáždnik, aj keď  - v prípade nepriaznivého počasia,  budú jednotlivé stanovištia umiestnené v kaštieli a v barokovej sýpke – teda v interiéroch. 
Na Detské dni sv. Huberta do Sv. Antona srdečne pozývame  všetkých priateľov prírody.

                                                                                                                             Marian Číž



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 416 návštevníkov a žiadni členovia on-line