22. október 2006 nás privítal trochu chladným ale tichým príjemným počasím. V parku prebiehali prípravné práce pred začiatkom svätohubertskej omše.
Prebúdzajúci sa hostia na raňajšej prechádzke anglickým parkom hýriacom pestrými jesennými farbami našli veľa inšpirácie na vzájomné spoznávanie sa a rozhovory. Mgr. Pavel Michal, v odborných kruhoch uznávaný vedúci banskoštiavnického sokoliarskeho spolku organizoval posledné prípravy pre svojich sokoliarov, ktorí sa mali zúčastniť slávnostného obetného sprievodu na svätej omši. Prítomní hostia sa rýchlo spriatelili s dravými vtákmi.

  
  
Zľava: Ing. Marián Číž, Mgr. Pavel Michal, vedúci sokoliarskeho spolku,
 Lucia MalatincováMaria LaRoche, ďalší sokoliari.
 
 
 
 
 
 
 
 
Na fotografii je ZARA, krásna samica orla skalného (Aquila chryaetos). Tvrdá a úspešná lovkyňa. Veľa králikov a sàn už pocítilo jej ostré pazúry. Ale takto, s pokrývkou na hlave, by sme ju pokojne mohli vyhlásiť za symbol pokoja a mieru.
 
Presne o 10.00 sa začala svätohubertská svätá omša, celebrovali ju biskup Msgr. Ján Orosch, Msgr. Viliam Kurila a vdp. Dekan Zoltán Ďurčo.
 

Nasledujúce fotografie nám priblížia dôležité okamihy svätej omše:


  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pred pozdvihovaním sprievod poľovníkov, členov SPZ v dvojstupe pristúpili k oltáru a priniesli ulovenú zver na požehnanie, ktorú celebrujúci biskup Msgr. Ján Orosch požehnal.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Posledným obetným darom bola kniha grófa Ľudovíta Károlyiho - Život zasvätený poľovníctvu, ktorú prepracoval a preložil do slovenčiny historik obce Palárikovo Ing. Imrich Szabó. Kniha bola vydaná pri tejto slávnostnej príležitosti a pán biskup Msgr. Ján Orosch ju požehnal a položil na oltár. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svätá prijímanie:
 
  
 
Svätá omša bola v slovenskom, maďarskom, anglickom, nemeckom a latinskom jazyku.
 
 
 
 
 
Text a foto - Fridrich TAKÁCS
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 406 návštevníkov a žiadni členovia on-line