Medzinárodnú výstavu FeHoVa ročne navštevujú desaťtisíce návštevníkov. Výstava má za sebou dlhú históriu. V tomto roku sa v Budepeštianskom výstavnom a kongressovom centre HUNGEXPO uskutoční už 15. ročník FeHoVy. Pri tejto príležitosti a v rámci menších jubilejných osláv pripravujú organizátori rad prekvapení a to nielen pre vystavovateľov ale aj pre návštevníkov. V tomto roku bude FeHoVa umiestnená v najväčšom pavilóne HUNGEXPO – v pavilóne „A“ a svoje brány otvorí 27. marca. Potrvá do 30. marca 2008. Po prvý krát budú pod jednou strechou vystavovať rybári a poľovníci.
 
Spolu ale samostatne ....
Organizátori dbajú na to, aby využili prednosti spoločného výstaviska pre všetky 3 zložky výstavy. Technické vybavenie výstavy umožní, aby rybári aj poľovníci mali svoju samostatnosť, ale jednotlivé sprievodné programy budú spoločné.

V záujme odbornosti ..... 

Organizátori plánujú viac zaujímavých programov. Ako kuriozita sa pripravuje rozsiahla výstava trofejí. Ministerstvo pôdohospodárstva  Maďarskej republiky pre jeho jednotlivé odborné úseky pripravuje samostatné výstavy.  Bude sa spomínať na viacerých významných poľovníkov, pri príležitosti okrúhlych jubileí. Napr. Molnár Gábor, ktorý vo svojich románoch priblížil svet  juhoamerických  pralesov, by sa v tomto roku dožil stých narodenín.

Divina-ryba gastronómia .....  
Aby sme nezostali iba pri „duševných potrebách“  -  usporiadajú v tomto roku rybári veľkolepú súťaž vo varení „halászlé“ a podobnú akciu majú v pláne aj poľovníci.

Rodinná atmosféra, atraktívne ukážky .....

Organizátori počítajú s tým, že tento ročník výstavy budú navštevovať celé rodiny, preto myslia aj na deti. Pre ne bude zabezpečená tzv. „škôlka FeHoVa“, kde si tí najmenší môžu pohladiť malé zvieratá a bude pre nich zabezpečených niekoľko ukážok zvierat. V tomto roku sa bude zvýšená pozornosť venovať ochrane prírody a na túto tému bude viac výstav, ukážok a prednášok. Tieto programy môžu byť zaujímavé tak pre mládež, ako i pre dospelých. Nakoľko rok 2008 je rok VODY, organizátori plánujú na tohtoročnej FeHoVe vybudovať jazierko, kde Vám pomocou techniky priblížia ríšu našich vôd.

Výstava FeHoVa bude otvorená od 27. do 30. marca, teda od štvrtka do nedele. O nej, ako i o sprievodných akciách FeHoVy Vás budeme priebežne informovať na internetovej stránke Poľovnícka informačná databáza www.polovnictvo.com.

Poľovnícka informačná databáza v spolupráci s HUNGEXPO  zabezpečí pre školy a pre  záujemcov z občianskych združení ako napr. SPZ, PS,  RPS atď. možnosť vstupu na FeHoVu za výrazne znížené vstupné ceny. Podmienkou takého zvýhodnenia je vyplnená prihláška s právoplatným razítkom školy alebo OZ. Stačí jeden výtlačok poslať na adresu Poľovníckej informačnej databázy a ďalší odovzdať pri vstupe na FeHoVu. Vzor prihlášky si budete môcť stiahnuť v priebehu marca na Poľovníckej informačnej databáze,  www.polovnictvo.com. Minimálny počet osôb pre zvýhodnený vstup  je 10.

Text -  Fridrich Takács
Foto - HUNGEXPO




Partneri

Kto je online?

Práve tu je 1303 návštevníkov a žiadni členovia on-line