Nešťastnou náhodou, pri skúške pušky, zastrelil riaditeľ štátneho podniku Vojenské lesy svojho priateľa, miestneho horára.

LEŠŤ
. Generálny riaditeľ Vojenských lesov a majetkov Štefan Drozd v nedeľu ráno nešťastnou náhodou zastrelil vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť svojho 59-ročného podriadeného a dlhoročného priateľa Michala B. Tragickú smrť vojenského horára potvrdil hovorca ministerstva obrany Vladimír Gemela.

Dnes ráno v Lešti, v priestore Kamenný Vrch, na strelnici nešťastnou náhodou zastrelil svojho priateľa. Bola to tragická nešťastná náhoda dvoch priateľov, nešlo o úmysel," konštatoval Gemela.

Podľa našich informácií riaditeľ Drozd a jeho podriadený, horár vojenských lesov, si išli zastrieľať z novej pušky. Akcia s tragickým koncom bola pravdepodobne legálna. Generálny riaditeľ aj horár mali údajne všetky potrebné povolenia na vstup v poriadku.
Hrozia mu dva roky

Polícia aj ministerstvo obrany mlčia o tom, ako sa nešťastie stalo. Gemela hovorí, že na miesto síce okamžite prišla hliadka vojenskej polície, ale prípad prevzala následne štátna polícia. Hovorca nás odkázal na políciu. „Boli to priatelia, určite to bola nešťastná náhoda. Opýtajte sa štátnej polície, tá to vyšetruje," dodal.

Banskobystrická  krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková potvrdila Gemelovu úvahu o tragédii dvoch priateľov a to, že horára zastrelil vo VVP Lešť. Kedy a ako sa to stalo však už nepovedala.

Ďalšie okolnosti budú známe až v priebehu vyšetrovania," uzavrela Vašková.

Generálneho riaditeľa Vojenských lesov Štefana Drozda vyšetrovatelia pravdepodobne obvinia z ublíženia na zdraví s následkom smrti z nedbanlivosti, za ktorý mu hrozí dvojročný trest. Vysvetľoval bezpečnosť vo vojenských lesoch

Generálny riaditeľ  Drozd patril medzi tých, ktorí presadzovali prísny bezpečnostný režim aj v hospodárskych častiach lesov vo vojenských výcvikových územiach pri Malackách, Lešti, Valaškovciach a Javorine. Približne pred rokom vysvetľoval opozičným poslancom z SDKÚ-DS riziká voľnejšieho vstupu pre ľudí do vojenských lesov. Reagoval na iniciatívu poslancov, ktorí chceli povoliť vstup do tých častí vojenských lesov, v ktorých vojaci necvičia, ale slúžia na hospodárske účely.

"Pre verejnosť sa zatiaľ nedá zabezpečiť 100 percentná bezpečnosť pohybu v týchto lesoch. Roky sa nemusí nikomu nič stať ale po jednej tragédii by sa všetci pýtali, prečo sa to povolilo," vyhlásil pred rokom.

SME.sk

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 204 návštevníkov a žiadni členovia on-line