Talianskych poľovníkov v nedeľu prichytili pri páchaní trestného činu pytliactva na vodnej nádrži Kráľová. Podobne ako v minulosti, aj teraz používali zakázaný spôsob lovu - poľovali s pomocou zvukových nahrávok vtákov. 
K zásahu boli privolaní príslušníci Policajného zboru a Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP). Aj napriek rýchlemu príchodu policajtov talianski poľovníci opustili miesto činu skôr ako mohli byť zadržaní.
Ako agentúru SITA informoval koordinátor pre boj s vtáčou kriminalitou Ján Dobšovič, zadržaní boli slovenskí poľovníci, ktorí hosťovali Talianov. Tí podľa ochranárov nesú značný podiel zodpovednosti za páchanie protiprávnej činnosti. Svedkovia prípadu okamžite podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu pytliactva, za ktorý páchateľom hrozí až dvojročný trest.
Vyčíňanie talianskych poľovníkov nie je u nás ničím novým, dokonca aj priamo na vodnej nádrži Kráľová sa v roku 2003 po poľovačke talianskych poľovníkov našla ťažko postrelená severská kačica - hlaholka. Aj vtedy bolo podané trestné oznámenie. Najvýznamnejšie prípady prichytenia talianskych poľovníkov sú známe z Hrušovskej zdrže pri Bratislave. V týchto prípadoch boli talianski poľovníci aj potrestaní.
  
(SITA) 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 1481 návštevníkov a žiadni členovia on-line