V nedeľu 18. septembra návštevníci Dní Sv. Huberta v Oščadnici, ktoré pripravila Regionálna organizácia Kysúc (Čadca, Kusucké Nové Mesto), LESY SR OZ Čadca a Kysucká galéria sa mali možnosť presvedčiť, že SPZ nielen centrálne dokáže pripraviť poľovnícky sviatok, ale že má i veľmi agilné a šikovné organizačné zložky. 
Vynikajúco zvolený priestor v parku galérie v Oščadnici a krásny poľovnícky kaštieľ predurčovali úspech tomuto dňu. I napriek nie najpriaznivejšiemu počasiu sa zišli poľovníci, ich rodinní príslušníci a milovníci prírody v hojnom počte. Deň pred týmto poľovníckym sviatkom pripravili organizátori odborný seminár "Problematika zveri so zameraním na veľké šelmy" s medzinárodnou účasťou z Čiech a z Poľska. Je to vynikajúci príklad spolupráce, keďže problémy regiónu neoddeľuje štátna hranica. Odborný seminár bol vynikajúcim úvodom do ďaľšieho dňa.
 
 
 
 
 
 
 
Tesne pred 10 hodinou na slávnostné otvorenie  prítomných upozornili slávnostné poľovnícke signály.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 Slávnostné otvorenie  I. ročníka Dní sv. Huberta sa konalo v parku poľovníckeho kaštieľa. Zúčastnených v mene Slovenských poľovníkov pozdravil prezident SPZ Ing. Marian Lipka CSc.
 
 
 
  
 

 
Ďalšie obrázky zo slávnostného  otvorenia:
 
 
   
   
 
 
 
   

 
 
 
 
Text - Dr. Suba Imrich
Foto - Takács Fridrich 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 318 návštevníkov a žiadni členovia on-line