Dňa 6. októbra dotåklo srdce poľovníka Ing. Ladislava Molnára, ktorý viac ako puškou poľoval perom.  
Jeho pero zachytávalo predovšetkým poľovnícku históriu na Slovensku. Narodil sa 29. 11. 1921. Svoje detstvo prežil v Nových Zámkoch, kde bolo v tom čase množstvo malej zveri. Poľovníctvu sa začal venovať už ako 18 ročný. Znalosť cudzích jazykov a latinčiny, ho priviedla k záujmu venovať sa dejinám histórie poľovníctva. Popri svojej práci  chemického inžiniera nemal na to dostatok času, preto sa do svojej záľuby pustil až po odchode do dôchodku.
Svoje poznatky zverejnil spolu so Štefanom Terenom v knihe Naše poľovníctvo ešte v roku 1984. V roku 1998 bol spoluautorom knihy Lov a zver vo výtvarnom prejave, ďalej knihy Poľovníctvo na Slovensku 1920 - 1995, knihy Poľovníctvo, mýty tradície a obyčaje a Slovenského poľovníckeho názvoslovia.
Má veľkú zásluhu na zdokumentovaní  toho, že  myšlienka na založenie medzinárodnej poľovníckej  organizácie, dnešnej CIC, vznikla na Slovensku v Nových Zámkoch. Práve to zdokumentoval vo svojej knihe Od Nových zámkov po Paríž, a tiež v knihe Ľudovít Károlyi, vzorný poľovný hospodár.
Počas svojho života publikoval množstvo článkov venovaných predovšetkým histórii. Aj vo svojom pokročilom veku neustával v aktivitách a na vydanie pripravoval ďalšiu knihu.
V roku 1995 stál pri zrode Klubu histórie slovenského poľovníctva pri SPZ, kde zastával funkciu podpredsedu.
 
 
Za prácu, ktorú vykonal  v prospech slovenského poľovníctva bol poctený všetkými poľovníckymi vyznamenaniami.
Jeho prácu ocenil na tohoročných dňoch sv. Huberta vo sv. Antone aj minister pôdohospodárstva Zsolt Simon, ktorý mu odovzdal medailu za prácu v prospech poľovníctva.
 
 
 
Odišiel vzácny človek, ktorý vedel rozdávať nám všetkým jeho bohaté vedomosti v prospech zvyšovania a skvalitňovania poľovníckej kultúry.
 
Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční dňa 12. októbra 2005 o 11.45 hodine v Krematóriu v Bratislave.

Česť jeho pamiatke.     



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 737 návštevníkov a žiadni členovia on-line