Dňa 10. novembra 2005
vo večerných hodinách náhle zomrel vo veku nedožitých 66 rokov pán Ing. Imrich ŠUBA. 
 
 
   Narodil sa 18. januára 1940 v Trnovci nad Váhom, kde prežil takmer celý svoj život. Láska k zvieratám ho priviedla na vysokú školu do Nitry, kde získal titul inžiniera zootechnika. Svoje vedomosti uplatňoval ako zootechnik na bývalom Štátnom majetku v Trnovci nad Váhom.
Ako 28 ročný sa stáva aktívnym poľovníkom v Poľovnom združení Drules v Trnovci nad Váhom. V roku 1973 si ho členovia zvolili za poľovného hospodára. Túto funkciu vykonával nepretržite 15 rokov. Neskôr bol vo funkcii podpredsedu.
   V tom istom roku okrem funkcie poľovného hospodára preberá funkciu predsedu poľovníckej komisie Okresnej organizácie SPZ v Galante. Jedno volebné obdobie pred rozdelením veľkého okresu bol jej predsedom.  Od roku 1975 bol predsedom okresnej hodnotiteľskej komisie najskôr v okrese Galanta a po rozčlenení okresov pôsobil až do svojej smrti v Šali.
   Ešte v roku 1978 sa stáva členom Komisie SPZ pre chytanie zveri. V rokoch 1989 až 1999 zastáva funkciu jej predsedu ako člen Prezídia SPZ. V roku 1991 sa stáva členom Slovenskej hodnotiteľskej komisie, v ktorej sa venoval predovšetkým jeho blízkej srnčej zveri.
Ako zootechnik a milovník prírody začal pred viac ako  15 rokmi  s chovom divých moriek dovezených z Kanady. Svojou húževnatou prácou dosiahol, že v súčasnosti  sa už množstvo poľovníkov môže hrdiť trofejou ulovenej divej morky.
   Svoje poľovnícke zážitky si zaznamenával do poľovníckeho denníka  a o niektoré sa aj podelil s čitateľmi predovšetkým v knihách 50 poľovníkov spomína.
   Práca, ktorú vykonal tento skromný človek v prospech slovenského poľovníctva  bola ocenená všetkými poľovníckymi vyznamenaniami.
 
 

Česť jeho nehynúcej pamiatke.
 
 
 
 
 
 
 
 


Partneri

Kto je online?

Práve tu je 264 návštevníkov a žiadni členovia on-line