Pri príležitosti výstavy Poľovníctvo a oddych, ktorá sa konala vo výstavnom a kongresovom centre Incheba a.s. dňa 20. januára sa ako sprievodný program uskutočnili 3. Majstrovstvá Slovenska juniorov vo vábení zveri o Putovný pohár Hubertlovu. 
Juniorskí súťažiaci mali možnosť súťažiť v disciplínach ako vábenie jelenej zveri, srnčej, diviačej a dravej zveri.  Juniorskí súťažiaci v súťažných disciplínach preukázali svoj talent a hlavne chuť súťažiť so svojimi súpermi, aby v čo najhodnovernejším zvukovým prejavom od prezentovaným na rôznych pomôckach pre vábenie zveri dosiahli efekt rovnajúci sa sile prírode. Ich talent, snaha a výkon bola prísne ohodnotená rozhodcovskou porotou, ktorú vymenoval Slovenský poľovnícky zväz v zložení predsedu a porotcov :Ing. Pokorný, Lihocký a p. Ing. Mičura, ktorý nezáväzným ohodnotením prispeli k vysokej kvalite súťaže a korektným ohodnotením vybrali s pomedzi súťažiacich troch najlepších.
Bodovanie súťažiacich bolo aj pre rozhodcov ozaj tvrdým orieškom nakoľko mladý juniori sa prezentovali na vysokej úrovni. Všetci súťažiaci nastúpili pekne poľovnícky ustrojení a ich vystúpenie zaujalo veľkú pozornosť nielen medzi poľovníckymi účastníkmi výstavy, ale aj medzi širokou verejnosťou, ktorí veľkým potleskom podporovali našich juniorských súťažiacich.
 
 
Plač srnčaťa
 
 
 

Nám už ostáva iba jedno juniorskému majstrovi Petrovi Laučekovi z PZ Sučany, prvému vicemajstrovi Tomášovi Minichovi z PS Háje a druhému vicemajstrovi Kamilovi Tomajkovi z SLŠ L. Hrádku popriať mnoho úspechov.

 
 
 
 
 

 
 
Organizátori:            TV magazín Halali -relácia o prírode, Považská
                                 Bystrica                                    
                                 Hubertlov vydavateľstvo poľovníckej literatúry, 
                                 Bratislava                                    
                                 Múzeum vo Sv. Antone
                                 f. Šomek, Bratislava

Odborný garant:      Slovenský poľovnícky zväz

Generálny sponzor: Výstavné a kongresové centrum Incheba Expo
                                Bratislava

Mediálny partner:    redakcia časopisu Poľovníctvo a rybárstvo
 
 
Text: Ústredie SPZ
 
Foto a videonahrávky: TAKÁCS Fridrich 
 
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 606 návštevníkov a žiadni členovia on-line