Medzinárodný festival filmov s tematikou poľovníctvo a  príroda Hubertlov - Levice 2007, o Putovný pohár Hubertlovu

V tomto roku sa uskutoční v rámci LPD už XII. ročník súťažnej prehliadky filmov s tématikou poľovníctvo a ochrana prírody.
Tvorba filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody je krásnym príkladom toho, ako môžeme srdcom splynúť s prírodou, niečo krásne si z nej odniesť domov a tak lepšie pochopiť jej zákonitosti, bez toho aby sme jej ublížili. Filmy s poľovníckou tematikou budú nápomocné pri skvalitňovaní poľovníckej praxe, pri výchove mladých adeptov poľovníctva a zároveň budú širokú nepoľovnícku verejnosť pravdivo informovať o činnosti poľovníkov v prospech prírody.
             Po prvýkrát v roku 2004 súťažili autori o Putovný pohár Hubertlovu a v roku 2005 bola táto prehliadka filmov vyhlásená za Medzinárodný festival filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody. V predchádzajúcich ročníkoch súťažilo celkom 166 filmov. V histórii festivalu sa stali 5 krát víťazmi v jednotlivých kategóriách Ing. D. Krajniak a P. Ivaška, 4 krát zvíťazili bratia DobrovodskýM. Bródy a V. Mlynek  a absolútnym víťazom festivalu v roku 2006 sa stali T. Pšenák a R.Trnka s filmom „ Zvieratá v zime“.

Kritériá pre  XII. ročník Medzinárodného festivalu filmov s tematikou poľovníctvo a  príroda Hubertlov - Levice 2007, o Putovný pohár Hubertlovu:

28. 2. 2007 - súťažiaci môžu do konca februára 2007 zasielať svoje snímky na adresu SPZ ústredie,Štefánikova 10, 81105 Bratislava,tel. 02 52498990 e mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

17. 3. 2007 - hodnotenie prihlásených filmov odbornou komisiou.
22. 3. 2007 - od 16 hodiny, vyhodnotenie výsledkov (DK Levice -  
                        filmová sála).
23. 3. 2007 - od 9. hodiny do 14. hodiny, verejná produkcia víťazných
                        filmov (DK Levice)

Súťažné kategórie:

1.Dokumentárny film
2.Náučno - metodický film
3.Príroda a zver

Do každej kategórie môže súťažiaci prihlásiť len jeden film.
Zaradenie do príslušnej kategórie určí autor. Hodnotiteľská komisia si vyhradzuje právo súťažný snímok preradiť do inej kategórie podľa vlastného uváženia.
 
Technické podmienky:
 
Do súťaže sa môžu zaslať filmy na VHS kazete, alebo DVD nosiči.
Film môže trvať maximálne 20 minút, ideálna doba je 10 - 15 minút.
Nábeh a ukončenie snímku musí byť tmou. Zahraničný súťažiaci (okrem ČR), musia k filmu priložiť aj strojom písaný text filmu v jazyku autora.Vhodné je ak súťažiaci podľa svojho scenára film aspoň amatérsky zostrihá, čím vynechá rozmazané, roztrasené zábery, film otitulkuje a ozvučí.

Organizátori XII. ročníka Medzinárodného festivalu filmov s tematikou poľovníctvo a  príroda Hubertlov - Levice 2007, o Putovný pohár Hubertlovu:

Slovenský poľovnícky zväz
OkO SPZ Levice
Hubertlov, vydavateľstvo poľovníckej literatúry
Halali, redakcia TV relácie

 
Odborný garant: Osvetová komisia pri Slovenskom poľovníckom zväze
 

Organizačný výbor:
 
Prezident festivalu - Ing. M. Číž
Predseda poroty: I.Šuba
Členovia poroty: E. Kanasová -  MsK Levice,  Dr. J. Hlásnik - OkO SPZ Levice, L.Dugovič - MPSR,   Ing. A. Kaššák - M. Halai, Ing. M. Bukoven - OsK SPZ Levice, P. Lihocký- Hubertlov,  F.Takács - Poľovnícka informačná databáza, M. Kirner - zástupca TV Markíza.   
 
Ocenenia:
 
Víťazi každej kategórie obdržia vecné ceny, diplom,  pohár a vecnú cenu Hubertlovu. Hodnotiteľská komisia vyberie z víťazov kategórií absolútneho víťaza, ktorý získa Putovný pohár Hubertlovu a vecnú cenu Hubertlovu.
 
Mediálni partneri:

Hubertlov, vydavateľstvo poľovníckej literatúry
Halali, redakcia TV relácie
Poľovnícka informačná databáza
Redakcia časopisu Poľovníctvo a rybárstvo
Myslivosť
Svět myslivosti
Nimród
Vadászlap
Magasles
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 314 návštevníkov a žiadni členovia on-line