Milovníkom dravého vtáctva sú určené víkendové Sokoliarske dni na hrade Červený Kameň. Hrad vypínajúci sa nad obcou Častá v okrese Pezinok ponúkne v sobotu i v nedeľu od 10:00 do 18:00 bohatý program.  
Návštevníkov čakajú vystúpenia sokoliarov zo Sokoliarskeho dvora Astur. Prehliadka bude spojená s ukážkami lietania a lovu dravých vtákov v podaní aj ďalších sokoliarskych skupín - Aquila a Sv. Bavona. Správnu atmosféru budú dotvárať trubači z Lesníckej školy v Banskej Štiavnici. Návštevníkom organizátori ponúknu aj návštevu hradného paláca a podzemia, a v hradnej vinotéke sa budú môcť ochutnať jedinečné malokarpatské vína.
Renesančno-barokový hrad Červený Kameň bol pôvodne postavený v 13. storočí. Je známy najmä bohatou freskovou a štukovou výzdobou interiérov. Ponúka ukážky dobového bývania šľachty 16. až 19. storočia a rôzne zbrane. Súčasťou múzea je hradná kaplnka, lekáreň, knižnica a rytierska sála. Červený Kameň preslávil jeho jedinečný vetrací systém bášt - obrovské skladové pivnice. K atrakciám patrí renesančná jedáleň, zlaté barokové sane, ruská empírová spálňa a hradná obrazáreň.
 
 
(SITA) 
 
Ilustračné fotky 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 939 návštevníkov a žiadni členovia on-line