Tak, ako každý rok, nebolo tomu inak ani v nedeľu 13. júla 2008, kedy sa už tradične stretli strelci na hlavnom verejnom streleckom preteku, ktorý usporiadalo PZ Topolina Šurianky-Hruboňovo na strelnici PZ Topolina v Hruboňove.

Preteku sa zúčastnilo viac ako 30 strelcov. Vrtkavé počasie tohoto rozmarného leta bolo chvilku prajné slnečné, veterné, popoludní bol pretek viackrát prerušený pre dážď a po letnej búrke opäť vykuklo slniečko. Tieto skutočnosti však nikomu neubrali na nálade, poľovnícka aj nepoľovnícka verejnosť si vychutnala nielen priebeh preteku, ale aj pripravený poľovnícky guláš a občerstvenie.





Do finálového rozstrelu, ktorému prialo krásne podvečerné bezveterné počasie, sa prebojovalo 10 strelcov, ktorí v priebehu preteku dosiahli zhodný výsledok 5x10 zásahov z piatich najlepších hodnotených 10 terčových položiek. V tomto zápolení prejavil najviac rozvahy p. Lukáčik, ktorý skončil po dvojkolovom rozstrele, 10 terčov na jeden náboj,  na prvom mieste. Ako druhý sa umiestnil p. Boldiš a na peknom treťom mieste skončil p. Bumbál.



Umiestnení podľa poradia zľava (1. Lukáčik, 2. Boldiš, 3. Bumbál, 4. Gruchalák)


Organizačný výbor umiestneným srdečne blahoželá a zároveň všetku poľovnícku a nepoľovnícku verejnosť pozýva na druhý verejný strelecký pretek, ktorý sa uskutoční v sobotu 30. augusta 2008 na strelnici PZ Topolina v Hruboňove


Text a foto - Luboš DRÁBIK



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 226 návštevníkov a žiadni členovia on-line