Regionálna organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu so sídlom v Trenčíne v spolupráci  s Poľovníckym združením Bošáca zorganizovali dňa 13.10. 2007 farbiarske skúšky duričov. Skúšky sa uskutočnili v blízkosti Rekreačného zariadenia Lovichovec v katastrálnom území Zemianske Podhradie.


V sobotu ránu sa po kontrolne psov a veterinárnych preukazov uskutočnil slávnostný nástup  psov a vodičov. Po vyžrebovaní štartovných čísel za prítomnosti hlavného rozhodcu Ing. Jozefa Sedlačku a p. Noskoviča bola v priebehu doobedia preskúšaná kvalita psov a vodičov v predpísaných disciplínach:

- vodenie psa
- odloženie psa
- dohľadanie diviaka
- správanie sa pri zastrelenej zvery
- poslušnosť

odpočinok po úspešnej dohladávke
víťaz
Z deviatych zúčastnených psov jeden vo farbiarskych skúškach duričov neobstál, traja boli hodnotení v I. cene, traja v II. cene a dvaja v III. cene. Najvyšší počet bodov (74 bodov) získal pes GERI z Hrabovského mlyna – border terirer s vodičom Milanom Matejovičom.
   

 
  Na záverečnom hodnotení rozhodcovia a zástupca kynologickej komisie RgO p. Milan Rieger  poďakovali organizátorom – PZ Bošáca za kvalitne zorganizovaný priebeh farbiarskych skúšok duričov.
    Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zaslúžili za organizovanie vydarenej poľovníckej akcie.


Text a foto: Mgr.Ján Kucharovič




Partneri

Kto je online?

Práve tu je 841 návštevníkov a žiadni členovia on-line