Podľa § 55 zák.č.274/2009 o poľovníctve a vyhlášky č.344/2009 z 10.8.2009, ktorou sa vykonáva zákon o poľovníctve sa kačica divá (Anas plathyrynchos) môže od 1.9. 2009 loviť na večernom a rannom ťahu, a to aj individuálne, (podľa vydaného povolenia na lov), za podmienky použitia najmenej 1 poľovne upotrebiteľného psa na každých aj začínajúcich 3 strelcov. Ulovenie kačíc musí byť zapísané do povolenky na poľovačku a výsledok lovu oznámený poľovníckemu hospodárovi. Každá účasť na love kačíc musí byť samozrejme zapísaná v knihe návštev poľovného revíru


Chochlačka sivá a chochlačka vrkočatá (Aythya ferina, Aythya fuligula)– sa môžu loviť od 1.10. 2009 za tých istých podmienok.
Podrobnejší postup pri love je v kompetencii užívateľa poľovného revíru, ktorý v povolení na lov zveri môže určiť dni, pre ktoré povolenie platí a môže tiež určiť aj spôsob, ako sa bude lov vykonávať.
Ide o to, aby sa každodenným lovom nevyrušovali kačice natoľko, že z revíru kde ich chceme loviť odletia do iného revíru, kde je väčší kľud.

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 304 návštevníkov a žiadni členovia on-line