Nejlepší a pro mně nejúčinější způsob jak na divočáky je dobrý,ostrý a hlasitý lovecký pes.,Protože tolik prasat co jsem za pár měsíců nastřílel se psem,tak tolik bych nenastřílel na čekaný ani za 5let
valec som teraz cez víkend urobil tiež a som zvedavý ako to dopadne a či sa časom diviaky naučia brať krmivo z valca. V susednom PZ to funguje vraj výborne. Potom poviem ako to dopadlo.
Ahoj všetci, krmítko můžeš udělat z čehokoliv co máš, od barelu, nebo bandasky až po novodurovou trubku, jakéhokoliv rozměru. Pro inspiraci mrkni na www.zahorirudel.cz/ost_kolotoc.html jen tam nedělej moc dír, stačí tak osm, vždy do kříže, pokud máš moc děr, tak to rychle vysypou. taky to krmítko divočáci zkouší kousat a zvětšují ty díry. Vyzkoušej a uvidíš, můžu jen doporučit.
nechal som si to urobiť z kovovej rury hrúbky 3 mm a 150 mm priemer rúry. Vlezie sa tam plné vedro krmiva. Dnes pôjdem pozrieť umiestnil som to v blízkosti políčka s ovsom, ktoré je už skoro spasené, tak čakám že by sa už mohli pustiť aj do tohto.
Tu fľašu som skušal kedysi aj ja ale jediný kto sa s ňou chodil hrať bol macko.Najkrajši je aj tak lov diviakov formou spol. poľovačiek,hlavne ta atmoška ale odkedy nam Veľku Fatru vyhlásili za NP v ktorom sa nemôžu robiť spol.poľ. bez povolenia prišli sme o tuto nadhernu akciu.Ochranári "dakujem vám"!!!:[:[:[
reakcia pre BUBIHO z temi HORNADY SST. BUBI hned som zistil, ked si napisal ze staci aj surova kukurica a bukovy decht ze polujes v horskom-lesnom pol. zdruzeni a este z temy skusenosti z polovacky v zahranici ze pochadzas od CER. BALOGU. a teraz k teme co si napisal ze staci aj surova kukurica a bukovy decht. To mas pravdu ale len v hore-lesnom reviry kde neni nikde osev kukurice. Unas v polnych PZ kde su plochy kukurice od 50-100 az 150 hektarove,kde su diviaci nastahovany odtial ich na surovu olupanu kukuricu ani na decht von nedostanes.to ti prisaham. Z Rakuskeho Hainburgu ked tam likvidovali pol. predajnu som kupil za polovicnu cenu 2ks flase po 2 litr. dechtu. Decht som minul a diviakov nikde.Unas plati zistit ci su diviaky tam .A to zistis ked je sucho teda neprsi ze si urobys vkukurici kontrolne-orny pas kdo bol na vojencine u hraniciarov vie co to je .Ked prsi tak neni problem.No a potom predkldat susto ako som opisal najme pred splnom popripade patricne jemne zavabit ze uz su kamaraty vonku a oni sa idu presvedcit co im to tam voni . LOVU ZDAR.
Pochadzm z hôr ale polujem-teda poloval som na juhu.Aj byvam.S kamosom chodime polovat v cisto kukuricnom rev.Decht nam fungoval, k tomu sem tam lanyžova pasta,jablka.A sranda aj vys.kukurica.To sme davali do 1dinej remizky kde bolo blato, par stromov./mimo par porastov nad vod.kanalmi./Je to v galerii.Lanyžova pasta fungovala slusne.Ale mas pravdu,ze ked povaris,vonia to intenzivne.
JA som teraz objednal soľnú pastu z Čiech natrel som ju u ns na pne ku mlákam a potom som kúsok pasty zmiešal s kukuričným zrnom a len tak porozhadzoval po okolí. Ešte som sa tam nebol pozrieť ale kamaráti vraveli, že v tých miestach je celý les porytý. Ináč bukový decht sa používa na terapiu infekčných chorôb kopýt - dá sa to kúpiť aj u nás buď v predajniach s jazdeckými potrebami, alebo skúste cez veterinára.