Dobry den pani.
<br/>
<br/>Po konzultacii s par ludmi z Vasich radov (aj tu z fora) by som si Vas dovolil opytat na Vas pohlad ohladom moznosti spoluprace medzi vami a offroadakmi.
<br/>
<br/>Uz vidim, ako sa niektorym z Vas zjezilo na tele vsetko co sa mohlo, ale poprosim vsetko docitat az do konca, triezvo zvazit moznosti a v ramci moznosti bez emocii napisat svoj nazor.
<br/>
<br/>Som admin offroad fora 4x4club.sk, myslienka isla z mojej hlavy a bola inspirovana prave tymto forom, kde som pracovne zabrusil.
<br/>
<br/>U nas na fore sa tejto teme uz nejaky den venujeme, a az na par vynimiek sa vecsina hlasujucich vyjadrila za pokus o zmierenie, zlepsenie mienky offroadistov v ociach verejnosti, a v pripade zaujmu aj o spolupracu s niektorym (pre kazdeho inym) lokalnym polovnickym zdruzenim ci spolkom.
<br/>
<br/>Mate (mame), urcite problemy, kde niektore su spolocne, a niektore su protichodne.
<br/>Medzi spolocne by som napriklad zaradil motorkarov, vyvazanie odpadu do lesov, atd.
<br/>
<br/>Z tych protichodnych je asi najvaznejsim pohyb v lese motorovym vozidlom.
<br/>
<br/>Co sa tyka vas, malo by byt jasne, ze ak by sa aj obe strany neformalne dohodli, stale to bude mat len nejaky informacny a odporucaci charakter, mozem sa skusit zarucit za tych normalnejsich od nas z fora, ktory sa budu aspon ciastocne snazit dodrziavat nejake dohody, ale stale narazite na vela majitelov aut s pohonom 4x4, ktory budu robit bordel (bohuzial) nadalej. Povecsine to budu ludia z hornych desattisic, ktory ale aj tak maju cokolvek na salame.
<br/>
<br/>No a co sa nas tyka, predbezne moznosti spoluprace su nasledujuce:
<br/>- vyvoz krmiva, ci zvoz zveriny v pripade polovaciek
<br/>- pomoc pri vystavbe, oprave, udrzbe krmidiel, posedov, sennikov a co ja viem coho ..
<br/>- ina ako vyssie specifikovana cinnost, kde by ste potrebovali pomoc "tazkej" techniky (ak uvazujem, ze autom sa toho da spravit viac ako ludskou silou ako takou).
<br/>- nejake vyprostovanie v pripade zapadnutia, ak zrovna kolega s 4x4 ci traktor nebude po ruke
<br/>- likvidacia nelegalnych skladok (toto som nastastie uz davno v lese nevidel, ale ocividne sa to este deje)
<br/>- bonbonik z praxe (to sa naozaj stalo minuly rok) - kolega s offom doviedol do ohniska poziaru v lese poziarnikov, nakolko fesaci nepoznali teren a boli celkom radi. A este asi aj ujo lesak dal pochvalu.
<br/>- nevylucujem moznosti inej spoluprace, ako napriklad kosenie travy za ucelom susenia, ale to uz zavana fyzickou aktivitou a nesuvisi s autom, neviem ci niekto do toho pojde (toto prosim berte s nadhladom :]).
<br/>
<br/>Nie som polovnik, tak som mozno asi ani ine moznosti nepopisal, lebo ma alebo nenapadli, alebo ich nepoznam. (Ale vas mozno nieco napadne).
<br/>
<br/>Su a budu medzi nami ludia, ktory nemaju problem strhnut SPZ a prebehnut po chotari, a su taky, ktory ju nestrhnu (alebo aj hej), ale minimalne budu respektovat:
<br/>1. vyvadzanie mladych
<br/>2. vecerne a nocne postriezky
<br/>3. zbytocne neplasenie zveri a nenicenie porastov
<br/>
<br/>Pre tych normalnejsich by sa vsak mohla s Vasou ochotou otvorit cesta ako si vyburit hormony (ist si auto zablatit
), a sucastne to nerobil jednoucelovo ale popritom byt aj nejak osozny a sucastne pod (vasou) kontrolou.
<br/>
<br/>No a potom su tu este moznosti riesenia nejakych problemov, ale to uz je skor na uzavretu skupinu ludi, takto do plena sa to pisat neda.
<br/>
<br/>Dakujem za pozornost.
<br/>
<br/>A ticho dufam, ze tu bude co najviac konstruktivnych pripevkov a co najmenej emocii