Moznosti spoluprace - polovnici a vlastnici offroadov

pred 16 rokmi 4 týždnami #33565 od Finder
Dobry den pani.
<br/>
<br/>Po konzultacii s par ludmi z Vasich radov (aj tu z fora) by som si Vas dovolil opytat na Vas pohlad ohladom moznosti spoluprace medzi vami a offroadakmi.
<br/>
<br/>Uz vidim, ako sa niektorym z Vas zjezilo na tele vsetko co sa mohlo, ale poprosim vsetko docitat az do konca, triezvo zvazit moznosti a v ramci moznosti bez emocii napisat svoj nazor.
<br/>
<br/>Som admin offroad fora 4x4club.sk, myslienka isla z mojej hlavy a bola inspirovana prave tymto forom, kde som pracovne zabrusil.
<br/>
<br/>U nas na fore sa tejto teme uz nejaky den venujeme, a az na par vynimiek sa vecsina hlasujucich vyjadrila za pokus o zmierenie, zlepsenie mienky offroadistov v ociach verejnosti, a v pripade zaujmu aj o spolupracu s niektorym (pre kazdeho inym) lokalnym polovnickym zdruzenim ci spolkom.
<br/>
<br/>Mate (mame), urcite problemy, kde niektore su spolocne, a niektore su protichodne.
<br/>Medzi spolocne by som napriklad zaradil motorkarov, vyvazanie odpadu do lesov, atd.
<br/>
<br/>Z tych protichodnych je asi najvaznejsim pohyb v lese motorovym vozidlom.
<br/>
<br/>Co sa tyka vas, malo by byt jasne, ze ak by sa aj obe strany neformalne dohodli, stale to bude mat len nejaky informacny a odporucaci charakter, mozem sa skusit zarucit za tych normalnejsich od nas z fora, ktory sa budu aspon ciastocne snazit dodrziavat nejake dohody, ale stale narazite na vela majitelov aut s pohonom 4x4, ktory budu robit bordel (bohuzial) nadalej. Povecsine to budu ludia z hornych desattisic, ktory ale aj tak maju cokolvek na salame.
<br/>
<br/>No a co sa nas tyka, predbezne moznosti spoluprace su nasledujuce:
<br/>- vyvoz krmiva, ci zvoz zveriny v pripade polovaciek
<br/>- pomoc pri vystavbe, oprave, udrzbe krmidiel, posedov, sennikov a co ja viem coho ..
<br/>- ina ako vyssie specifikovana cinnost, kde by ste potrebovali pomoc &quot;tazkej&quot; techniky (ak uvazujem, ze autom sa toho da spravit viac ako ludskou silou ako takou).
<br/>- nejake vyprostovanie v pripade zapadnutia, ak zrovna kolega s 4x4 ci traktor nebude po ruke
<br/>- likvidacia nelegalnych skladok (toto som nastastie uz davno v lese nevidel, ale ocividne sa to este deje)
<br/>- bonbonik z praxe (to sa naozaj stalo minuly rok) - kolega s offom doviedol do ohniska poziaru v lese poziarnikov, nakolko fesaci nepoznali teren a boli celkom radi. A este asi aj ujo lesak dal pochvalu.
<br/>- nevylucujem moznosti inej spoluprace, ako napriklad kosenie travy za ucelom susenia, ale to uz zavana fyzickou aktivitou a nesuvisi s autom, neviem ci niekto do toho pojde (toto prosim berte s nadhladom :]).
<br/>
<br/>Nie som polovnik, tak som mozno asi ani ine moznosti nepopisal, lebo ma alebo nenapadli, alebo ich nepoznam. (Ale vas mozno nieco napadne).
<br/>
<br/>Su a budu medzi nami ludia, ktory nemaju problem strhnut SPZ a prebehnut po chotari, a su taky, ktory ju nestrhnu (alebo aj hej), ale minimalne budu respektovat:
<br/>1. vyvadzanie mladych
<br/>2. vecerne a nocne postriezky
<br/>3. zbytocne neplasenie zveri a nenicenie porastov
<br/>
<br/>Pre tych normalnejsich by sa vsak mohla s Vasou ochotou otvorit cesta ako si vyburit hormony (ist si auto zablatit :D), a sucastne to nerobil jednoucelovo ale popritom byt aj nejak osozny a sucastne pod (vasou) kontrolou.
<br/>
<br/>No a potom su tu este moznosti riesenia nejakych problemov, ale to uz je skor na uzavretu skupinu ludi, takto do plena sa to pisat neda.
<br/>
<br/>Dakujem za pozornost.
<br/>
<br/>A ticho dufam, ze tu bude co najviac konstruktivnych pripevkov a co najmenej emocii :-o

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 4 týždnami #33572 od Robitusin
o jé synu,ale si ma naľakal:Dtakže ako vidím svojho tátoša môžem doma zakonzervovať,lebo vždy ked to bude potrebné ,tak len brnknem a niekto doletí trochu sa vyblázni a mne/nám/ zároveň pomôže a tým akože zabije dve muchy jednou ranou.Pekne napísané,ale v praxi ťažko realizovateľné a asi ani ty tomu neveríš..,nuž čo už,ale aspoň tá snaha sa oceňuje,tak prajem veľa úspechov a ja ráno vytiahnem svoju vitaru a ak zapadnem budem sa musieť vrátiť po turbo /lkt 81/ a zistím,že som v starej dobrej realite...:D

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 3 týždnami #33614 od Finder
1. na brnknutie samozrejme len tak niekto nedoleti. Akcie by sa museli dohodnut, nie kazdy den ma zrovna niekto cas sa niekam trepat. Ale po predzchadzajucej dohode v tom nevidim problem. Spolupraca bola skor myslena vikendovo (cez pracovny tyzden toho bezny smrtelnik vela nepostiha mimo domu).
<br/>
<br/>2. Ak zapadnes, je velka sanca ze sa niekto doteperi (pokial bude poznat teren, alebo bude svetlo). Uz nas na fore uz nejaky rok existuje zoznam anjelov, ktory funguju po celom slovensku a uz sa to aj v praxi pouzilo. (niekde ti skape auto, kludne aj bruchoplaz, vytiahnes z kaslika vytlaceny zoznam, a podla toho v akom okrese sa nachadas, tam si niekoho zavolas. Ak nemoze, volas dalsieho ... Niekto sa uz najde).
<br/>Nevidim problem realizovat nieco podobne aj u Vas (samozrejme je ziaduce sa aspon vopred so dotycnymi ludmi zoznamit, tazko sa nejaky offroad potrepe do neznameho reviru pomahat netusiac komu). (Ja osobne som sa uz trepal do neznameho terenu robit rescue, a nevadilo mi to. Bolo vsak svetlo, a co je podstatne, dotycny nestastnik si vopred overil, ak sa nahodou nieco stane, ci som doma a ci som ochotny prist, proste sa poistil, aj ked sa pri tom smial, a netusil co ho postihne :]).

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 3 týždnami #33683 od johny
Už som s Finderom na túto tému popísal zopár mailov. Všetko záleží na konkrétnych ľuďoch v konkrétnej lokalite. Budem rád, ak vyjadríte svoj názor v čo najväčšom počte. PID potom pripraví so 4x4 fórom nejaký projekt vzájomnej spolupráce, pokiaľ bude záujem. Takže vyjadrujte sa. Ponuku sme dostali.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 2 týždnami #33885 od johny
To fakt úplný nezáujem???

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 2 týždnami #34182 od Finder
:liar:No jo no ... Necakal som zazraky, ale toto je uplne fiasko ...
<br/>Asi fakt polovnici nechcu, aby sme ich nacapavali pri pytliaceni :-p
<br/>(sorry, nedalo mi, pocul som to prednedavnom 2x za sebou od roznych ludi .. Raz to bol offroudak a raz polovnik ....). Zaujimave co ?
<br/>
<br/>A teraz sa na mna zosype lavina kritiky ... :P

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34188 od astronom
K tvojej aktivite snáď len toľko. Podľa mňa už hádam ani neexistuje poľovné združenie, ktoré by nemalo k dispozícii medzi členmi nejaké to terénne autíčko. A myslím si, že tou svojou hanlivou poznámkou si si urobil medvediu služu ..............

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34190 od yegi
Súhlas ...:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34239 od Finder
No pani, ked Vas niekto hani a nie je polovnik, bud toho bol svedkom, alebo je proste zaujaty a len keca a robi zlu krv. Ale ked to povie sam polovnik na svojich kolegov zo zdruzenia, uz sa clovek nad tym pozastavi a porozmysla ... A ze mam v neho celkom doveru, lebo je uplne normalny ...
<br/>
<br/>BTW - z ineho sudka ... Idem si so psom po malickej chatovej oblasti, pes na volno, par metrov predo mnou (ale na ovladanie hlasom), a zmyzol mi za zakrutou. Nez som ju presiel aj ja, uz mi jeden znamy (polovnik, ktory netusil, ze to je moj pes), skoro psa sundal legalnou devinou, len preto, ze nevidel majitela ...
<br/>
<br/>Na jeho obranu treba povedat, ze boli po sebe dve tuhe zimy, a zver bola vycerpana (myslim ze prelomy rokov 2005-2007), a tulave psi robili galibu na zveri. Na moju, ze mu vobec nevadilo sundat psa v oblasti kde je predpokladany pohyb ludi, nehliadiac na to, ze nema aspon nahubok, ocividne ho zaujimajuceho len kto isiel po ceste pred nim, a na prvy pohlad salasnicky pes.
<br/>
<br/>Nechcite pocut co si odo mna vypocul, a bolo jeho stastie ze svoj cin nedokoncil, asi by ho odtial odviezli rovno na vozik. (o nejakom strelbe v obyvanej oblasti ani nehovoriac, asi by si ho podali aj policajti).
<br/>
<br/>Bohuzial, mate medzi sebou aj typkov, ktori si to mozu financne dovolit, ale netusia co to polovnictvo je ...
<br/>
<br/>Ale aby som sa vratil k veci - nikto sa nikomu do zadku pchat nemieni, je to cisto na Vasom zaujme.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34244 od abba
Citujem:
<br/> &quot;Bohuzial, mate medzi sebou aj typkov, ktori si to mozu financne dovolit, ale netusia co to polovnictvo je ... &quot;
<br/>
<br/>
<br/> O čom poľovníctvo je zjavne netušíš ani Ty.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34251 od Finder
Priatelko, ja som z dediny, a ked chcem, k srne sa priblizim tak, ze ju trafim aj kamenom:D, co je trochu ine kafe, ako na nu mierit optikou ... Ale k veci ...
<br/>Napriek tomu, ze som sa nikdy k polovnikom priblizit nechcel, stalo sa, ze pri zimnej polovacke (mam taky dojem ze niekde na Stefana ?), som im po navrate z prechadzky pomohol stiahnut niekde do doliny kanceka ... (Snehu bolo pod kolena). Bol to kamosov foter, a nemal som s tym ziadny problem ...
<br/>
<br/>Ze neviem co to polovnictvo je ? Mas pravdu, mozno neviem. Uznavam pravo prezitia silnejsieho jedinca, teda prizmurim oko, ak sa strielaju chore ci ci skodne jedince. Ostatne by som nechal tak ako je, zver by si to skorigovala sama (medvede ci vlci chodia strhavat ovce ? A co maju robit, ked sa im zivotny priestor zmensuje, a ludia ich rusia v kazdom kute lesa)...
<br/>Vynikmku tvoria asi prasce, tie ked sa rozmnozia, galiba prevelka, a prirodzeneho nepriatela nemaju ...
<br/>
<br/>Ak sa vratime k prapovodnej teme - vidim, ze to predsa len citate - naozaj si vystacite sami so svojimi technickymi pomockami, a neuvitali by ste pomoc inych ?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34290 od astronom
Súdiac podľa tvojho príspevku toho o poľovníctve ešte skutočne veľa nevieš. K srne sa dostať na dohodenie kameňom nie ej skutočne veľké umenie, hlavne v členitejšom teréne a porastom nízkych drevín. Nie raz som bol aj pri iných druhoch zveri na takúto vzdialenosť, medvede nevynímajúc. Dokonca sa mi podarilo poťapkať mladého jazveca po zadku - takže tou srnou ma neohúriš. Optika na flinte je hlavne na to, aby si zver trafil čo možno najpresnejšie do miest, ktoré zaručujú jej najrýchlejšie zhasnutie.
<br/>Neskúšal si sa zamyslieť nad tým, že medvede a vlci sa dostávajú do blízkosti obydlí preto, že majú skutočne zmenšený životný priestor, ale z dôvodu ich premnoženia? Veď populácia vlkov a medveďov je u nás najväčšia za posledných viac ako 100 rokov.
<br/>No a v neposlednej miere životný priestor zveri atakujú aj motorkári a offrouďáci.
<br/>Čo sa týka tých ,,prasiat,, - diviak má nepriateľov a to všetky väčšie srstnaté dravce - medveď, vlk a tiež aj rys. O tom by ti vedeli rozprávať mnohí kolegovia s horských revírov, kde sa tieto šelmy vyskytujú.
<br/>Keď sme už pri tých škodách - počul si o škodách na drevinách spôsobených ohryzom ?
<br/>No a čo sa týka tých pomôcok, našs združenie má dva terénne vozidlá a niekoľko kolegov je tiež majiteľom teréňákov. Takže u nás je tvoja ponuka viac menej bezpredmetná.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34308 od tomasfox
tak to je a vsetci maju spz a nejazdia po lese lebo je to zakazane to iba ty motorkary ty nesmu jazdit maju zakaz presne o tom to je ze vela polovnikov jazdy po lesoch bez spz a ked to urobia druhy tak placu lebo sa boja ze ich niekto pristyhne pri com nemusy ty nemas kus hanby v sebe kolega

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34311 od astronom
Blažení chudobní duchom lebo ich je kráľovstvo nebeské :) Táto veta sa mi strašne páči :) .
<br/>Ty máš tuším prehľad o každom poľovnom združení na Slovensku - a možno aj o každom poľovníkovi :). Keď si dáš trochu námahy a naukneš do opríslušných zákonov tak sa dozvieš, kto na čo a za akých podmienok potrebuje povolenie a kto zo zákona povolenie nepotrebuje. A uisťujem ťa, že naše vozidlá tie EČV - nie SPZ - i povolenia majú :) .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34314 od Jaro
tomasko ty musis kua tvrdy chlop ked vsade rubes Y :D

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34363 od tomasfox
verym ze maju ale asi len tie dve ktore patria zdruzeniu a verym tomu ze aj ty poznas ludi ktory maju auta bez EVC a jazdia po lesoch ale su to tvoji znamy tak to je ok

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34364 od tomasfox
nie niesom ale chcem aby bol kazdy merany rovnakym metrom:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 1 týždňom #34371 od astronom
Keď ,,verýš,, tak kľudne ver, ale pamätaj, že viera nie je o faktoch ..........

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 6 dňami #34554 od Finder
Pozrime sa na to inac.
<br/>
<br/>Ze sa ludia na offoch budu to revirov trepat, je vec bohuzial tak ista ako ze je nebo nad nami ...
<br/>
<br/>Otazka znie, co s tym ...
<br/>
<br/>Jednak su ludia, ktory idu zajazdit a je im to jedno, kadial a kedy, a potom taky, ktory proste potrebuju to auto zablatit (su to proste fanusikovia 4x4).
<br/>
<br/>Rozdiel medzi nimi je asi taky, ze prvy nezastavia ani pred puskou (mozno tak klincovymi jezkami), a tych druhych staci vhodne usmernit a umoznit im sa vyburit vhodnym sposobom (najst im nejaku trasu za ucelom Vam prospesnym).
<br/>
<br/>Netrufam si velkostne porovnat obe skupiny, po hore sa necajdam, ale viem ze sa tak deje, o prvych viem z pocutia, o druhych to mam z prvej ruky.
<br/>
<br/>Pomer vstupu do lesa autom prvej skupiny bude nezmeneny, ale druhy by mohol velmi vyrazne nabrat opacny pomer.
<br/>
<br/>Nie je to ziadna vyhra, ale aspon nieco.
<br/>
<br/>Inac - s Vami je velmi tazka debata, bol som varovany, ale taky tvrdy odpor som necakal :]

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 16 rokmi 6 dňami #34566 od tomasfox
mas pravdu ja som tiez o tom pisal ale s nimy sa nedohodnes oni su ty co nic nikdy neporusuju to iba ta druha strana je zla vecina znich su to obycajny dedinsky zadubenci ktory vsetko riesia hlupostou a starym sposobom vsak to poznas ti prejdes po jeho ceste on ti musy prejst dva krat ale nech su radi ved s toho vyrastu ked uz nemaju co pisat tak sa vyhrazaju ale ja ich aj tak velmi lubim a pozyvam ich aj na zraz motorkarov do Brezna v polovici leta troska to tam zorieme teste sa mam novy drapak:-p:-p:{

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.115 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 210 návštevníkov a žiadni členovia on-line