:D:D, ...co sa tu clovek vsetkeho nedocitaaaaa:D:D:D... a popri tom som ani nechcel vediet nic vazneho ked som sa opytal, len ci ma niekto skusenosti s Meopta Meostar! Neni to az tak zle --10% odpovedi sa drzi mojej otazky! Vdaka aj tak!!!
Mám Meostar 3-12x56 na 308win a je v pohode. Používam ho na spoločnú na posliedku aj na posed. Nemá chybu. Syn ho má na 300WM a tiež v pohode. Ja som mal zatiaľ Meoptu asi 7x - postupne som ich predal a nahradil vždy "vyšším" modelom a bol som spokojný. Na starších modeloch mi raz opadávala vonkajšia farba, inak bez chýb a mal som ich na kal. od 222 rem. po 300WM. Je to dobrá voľba a cena stále rastie.
Od znamych som este nepocul zle slovo na Meoptu.Nie preto ze ju mam aj ja ale lepsi puskohlad za tu cenu som este v ruke nemal.Je to moj nazor a nemusi kazdy s nim suhlasit.Ja mam 7x50 a som spokojny.Lovu zdar.
Začínal som modelom Artemis a teraz mám Meostar variabil. Určite má veľmi kvalitnú povrchovú úpravu a aj priepustnosť. Je to 3-12x56. Ak si uvedomíš cenu - zhruba 21000,-, ja som ho kupoval ešte za 17 500,- a cena porovnateľného Swarovski za 50000,- tak tá cena za Meoptu je ešte stále podľa mňa dobrá v pomere ku kvalite.
Súhlasím s Tebou čo sa týka tohto porovnania, ale keď už porovnávaš cenu s kvalitou posledných modelov a porovnáš to napríklad s Docterom a nie so Swarowskym, potom moja súkromná voľba by bola jednoznačne Docter!
Štefan musím ti povedať, že aj ja som sa rozhodol pre Docter popri ostatných Meoptách čo mám. Za 8x56 som dal 29 000,- a veru nemám s ním šťastie. Vo vnútri sa mi po pár výstreloch objavili nečistoty a tie sa posúvajú s každým výstrelom. Nie sú veľké a vôbec neobmedzujú streľbu, ale povedal som si že za tie peniaze chcem mať kvalitu a tak som ho na jar po sezóne reklamoval. Prišiel mi veľmi rýchlo a vyzeral dobre. Až do prvých výstrelov na strelnici ... úplne to isté, vybehli nečistoty a sú tam stále, takže na jar ma čaká ďalšia reklamačka. No a každé nastrelenie stojí pár nábojov nehovoriac o tom ako ma štve, že mám takú smolu. Nehovoriac o tom, že sa mi na ňom sústavne sťahuje ten gumený krúžok, ktorý slúži asi ako ochrana oka ... Meopta sa mi nikdy nijako nepokazila a nemám jednu ...
Problém týchto "nečistôt" som zaznamenal aj u iných značiek napr. Swarovski, Tasco.. Na mojom Leupolde sa tiež takáto špinka objavila, ale je tak maličká a navyše ju pri streľbe ani nevnímam takže o reklamácii ani neuvažujem. Až na toto je s puškohľadom maximálna spokojnosť.
Může mi někdo poradit? Chtěl bych si koupit puškohled od Meopty Meostar R1 7x56, ale nevím jestli si mám koupit osnovu 4 nebo 4a. Chtěl bych tenký kříž, ale zase si nejsem jistá jestli ten 4a bude aspoň trochu vidět za zhoršené viditelnosti neboi při úplňku.
Chlapi poradte,
<br/>neviem sa totizto rozhodnut medzi LEUPOLDom VX III 3,5 - 10x50 IL reticle ( novy) a MEOPTA meostar 3 - 12x56 RD (rok alebo dva stara, neviem presne, ale v 100% stave)...Uz som porovnaval snad vsetko, ale napriek tomu sa neviem rozhodnut...:{
Leupold: lahky,spolahlivy,odolny puskohlad, pekny obraz za dna-ostry,dobra vernost farieb. Vnutornou konstrukciou a celkovou kvalitou je pred meoptou. Velke plus je celozivotna zaruka. Sam ho vlastnim, robil som rovnaku volbu ako ty a nelutujem.
<br/>
<br/>Meopta: Uspokojive vlastnosti aj ked je pri nej vacsi pocet reklamovanych kusov(resp. staznosti-udaje cerpane z nasich aj zahranicnych for). Jedina vec, v ktorej je meopta kusok pred leupoldom je svetelnost za sera, ma ju lepsiu. Nie je to priepastny rozdiel, ale je poznat,najma pri 56. U meostaru uz tusim odstranili problemy s povrchovou upravou, nie je to zla volba.
<br/>
<br/>Skusenosti mam najma s prvym menovanym, deriem ho 3 rok a bez problemov. S meoptou mam sice male osobne skusenosti, kukal som cez to, poznam par vlastnikov, ale na mojej zbrani som to nikdy nemal, preto nejdem hanit. Kazdopadne cena je pri nej premrstena, keby zhodili par tisic dole, dalo by sa o nej uvazovat s kludnym svedomim.