Poľoval som hodnú chvíľu s meoptou 7x50 s hrubým krížom - bol som s ním spokojný aj na splne pri slabšej viditeľnosti. Ale pred troma rokmi som si kúpil meoptu 3100 7x56 s červeným bodom. Znateľný rozdiel. Začiatkom tohoto mesiaca som išiel na spln na jazveca s guľabrokom, na ktorý som tú staršiu meoptu prehodil. Ja som mal problém na 50m zamieriť na jazveca a to mesiac svietil ako lampáš. Jednoducho som si odvykol. Tým som chcel povedať, že ten bod je lepší ............
<br/>Nakoniec som na jazvece strieľal brokom pre istotu
ja mám meostar R1 3-12x56RD a je to podľa mňa dobrá voľba. Ja som s ním spokojný tak na posede ako aj na stande v pohone na diviaky. Meopty celkom dobre zlacneli. Kdo chce kúpiť tak teraz je ten správny čas ..........
Ja som mal Meostar 3-12x56 osv. bod na 308win a syn na 300WM bez najmenších problémov. Ak si dohodneš po známosti slušnú cenu, pokladám ho v tejto hladine - cene za ideálnu voľbu. Leupold má lešiu mechaniku, ale na Meostar sa sklom nechytá a to nie je len naša skúsenosť. Aby nedošlo k nedorozumeniu syn má na Big Bore Leupold, tak to mám odskúšané v reálnych podmienkach. Meostar by som si pokojne kúpil znova.
Tie skla su znatelne lepsie, mal som moznost porovnat v roznych podmienkach moj klasicky o generaciu starsi VX-III 3,5-10x50 a VX-3 3,5-10x50 a taktiez VX-L (fazulovy tvar objektivu)v rovnakych parametroch, obraz je ostrejsi, jasnejsi a svetelnost za sera je tiez vyssia. Plus vyhoda lepsej vnutornej mechaniky oproti Meopte (nezatracujem ju, na zbrani som to nemal). Co sa tyka ceny, u nas by som to neriesil, zahranicie je istota...aspon pri Leupolde a par inych znackach...
Akela leupold VX-3L 3.5-10x56mm Illum. Reticle je u nás nebo v německu za 1200 euro záruka je doživotní výměnou za jiný kus pokuď ho koupíš v USA tak to je kolem 1000 dolaru a v případě poruchy ho pošleš do německa a pošlou ti jiný akorád k nám ti ho nikdo legálně z USA nepošle;/ nevím jak to je vyřešený u vás
Zaruka sa da riesit podobne ako napisal Leon, poslat to cez Nemecko, pripadne pokial mas niekoho kto z casu na cas ide do USA, moze to vziat a skusit vymenit(aj ked toto je nudzovy sposob, este ma napadla pripadna ochota nejakeho predajcu,pomoct pri tom). Na druhej strane, okrem mna poznam 8 majitelov Leupoldov, cas pouzivania je 1-7 rokov, prezili uz kadeco(pad z posedu, otlkanie, pohon,pady, rozne typy kalibrov-najsilnejsi .300win mag.)) a zatial nikto nemusel reklamovat, navyse preklikavat som zatial musel po buchnuti puskohladom o zarubnu len raz a to fakt ukazkovom, ked som sa bal pozriet co mi z puskohladu ostalo a stranovy posun bol 8cm, pricom vyskovo v pohode..odvtedy drzi a prvykrat som to musel robit po 5 rokoch pouzivania....takze tejto znacke verim a fakt by si musel mat velku smolu na kus, ale samozrejme,stat sa moze vselico. (Aby som bol objektivny, puskohladov mi cez ruky preslo niekolko a na zbraniach nemame a nemali sme len Leupoldy,tak dokazem porovnat)
<br/>Co sa tyka posielania...jednou moznostou je skusit sa nakontaktovat na chlapika z pkhuntingstore(alebo skusit Lovca_1), pripadne su USA stranky, kde optiku poslu a da sa s nimi dohodnut(chce to snorit, obcas napisu tak, obcas inak), pri vacsine robia s vyvozom problem. V neposlednom rade, sa coraz castejsie objavuje predaj novych kusov spominanych leupoldov v roznej inzercii u nas(znamy takto teraz jeden kupil, cena okolo 680euro).
<br/>Taktiez viem,ze sa daju objednat aj z UK, ale s tymto sposobom nemam zatial osobnu skusenost.