Neviem,kde si pozeral ,ale ten Nikon ma 30mm tubus. Paralaxa nema hodnoty,ale len oznacenie prazdnymi kruzkami (na 2,5-10x56 hodnoty na paralaxe mam,neviem preco ich nepouzili aj tu).
<br/>
<br/>Pozri na www.opticsbestbuy.com/store/i/is.aspx?pa...4-Tactical-Logos.jpg [/]TOTO
Ale to je tusim 4-16x42,pokial dobre vidim...a ty si v povodnom prispevku pisal 4-16x50. Preto som hladal ten model. Ta 42 nema tiez znacenu paralaxu. Model 4-16x50,co som ho ukazal nizsie u mna osobne uz len na prvy pohlad budi vacsiu doveru.
<br/>A palcovy tubus eeee,ved to vypada ako slamka ..... .....srandujem.
Všechny modely co mají paralaxu mají značené kroky po yardech
<br/>
<br/>www.nikonhunting.com/riflescopes-monarch.html
<br/>
<br/>Tady to lze vidět u všech modelů, ty čísla jsou malé a proto se zdá, že tam nejsou.
Mozno ta obycajna rada Monarch ano,nejde to dost zvacsit.
<br/>Monarch X 4-16x50 tam ma len kruzky,tu fotku mam aj v jednom casopise,tam je to vidiet celkom zretelne. Ale to nie je az take dolezite.
<br/>Takze ktory Nikon to vlastne chces? 42 alebo 50?
<br/>4-16x42 preklika vyskovo velmi malo,len 40 MOA,to je slabucke. 4-16x50 preklika 50MOA,co tiez nie je slava,ale aspon o kusok lepsie.
Teď se rozhoduju mezi 5-20x44 nebo 4-16x50. U toho 5-20 je korekce 1/8 což mi příjde tak na br malorážku, ale do 300m to není tak moc klikání pro 222rem. U toho 4-16x50 nevím jestli k tomu je součást balení stavitelné knoby a určitě tam není sluneční clona. 3koda, že ten 5-20x44 má ten klik 1/8. Ještě zvažuju jestli nekoupit Tactic od Meopty, ale tam si nejsem jistej mechanikou.
Igor: Ahoj. Prosím ťa tvoj Nikon Monarch E 1,5-6x42 si kúpil v SR, cena, stále bez problému na 8x57JS? Myslíš, že je lepší /svetelnosť, mechanika/ ako Meopta Artemis 2000 1,5-6x42? Ďakujem
na 222 REM som si kúpil Leupold VX II (3-9x40) (299 usd)...že bude stačiť (mám leupold 50-ku.IR..spokojnosť....hoci za šera je napr.meopta lepšia)...VX II nebrať..no hrúza...hádam aj tactical je lepší...tak som zobral nikon (ešte nieje na zbrani) 2,5-10x42(379 USD)..pozorovanie z okna za šera je fakt dobré...
ked som kúpil leupold 50-ku mal som možnosť porovnať...teraz aktuálne nemám meoptu...budem cez víkend s kamošom..ten má staršiu verziu meopty 3-9x40 (pozor 25,6 tubus)..tak porovnám...
Kúpil som ho v SR, cena 13 500 SK,- /cca. dva roky späť/. Dnes neviem ako je to s cenou. Robia už aj 1,5-6x42 IL. Doteraz stále na 8x57 a bez akýchkoľvek problémov. Inak Nikon dáva 30 ročnú záruku tak aj to o niečom svedčí... Osobne si myslím, že puškohľady tejto rady sú oproti Meopte o triedu vyššie, hlavne čo sa týka mechaniky tak určite. Za šera, slabý mesiac medzi mrakmi pri 4-ke zväčšení sa dá bezpečne pozorovať do cca. 40-50m. Nemá cenu ho tu spevovať, choď ohmataj, vyskúšaj pozri porovnaj a urob si svoj vlastný úsudok. Za tie isté peniaze máš niečo lepšie. Opakujem ale je to len môj osobný subjketívny názor nijak exakte overený.
Kde sa dá v SR kúpiť Leupold a Nikon???
<br/>Mal by som záujem. Poraďte mi. Prípadne mi napíšte adresu a kontakt na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>
<br/>Ďakujem.
nikon kupiš za najlepšiu cenu v ZELENčI p.JEDLIčKA tu niekde vo fore je jeho čislo ,ja som tiež tam kupoval,našiel som čislo 0905248478 zavolaj mu nebudeš ľutovať