išlo to oficialne...nepamätám si...urob na opticplanet objednávku (len tak) aby si videl poštovné...zdá sa mi že to bolo čosi pod 200 eur (v tom je poštovné a colné záležitosti)
Pepies ty nevíš co píšeš :]:]:] koukni na 1. Apríla 2009., 13:00, tam jsi psal že by si do kolimátoru nešel a najednou:x A na 100 metrů střílet přes kolimátor, jo střelba typu pokus omyl.
<br/> Myslím si že když má člověk naháňkový puškohled se světelným bodem a umí střílet s oběma otevřenýma očima tak je je praktičtější puškohled. Stejně člověk musí umístit bod tam kam chce vystřelit. Výhodu spatřuji maximálně tak ve váze.
Ak kolimator, tak urcite tubusovy. A urcite najlepsie puskohlad so zvacsenim od 1. Mam kolimator Docter Sight II Plus. Super vec, ale nevyhoda, pri snezeni, dazdi a p. treba stale davat pozor, aby sa nieco nedostalo pred ziaric. Zacali vyrabat tubusove krytky s vyklopkami, ale ku...evsky drahe. Ak by som mohol volit este raz, tak urcite puskohladovy. typu unipoint
Syn kúpil Aimpoint 9000SC hodil ho do montáže Leupold - ide pekne po hlavni a sedí na Mannlicher, akoby to robili spolu. Presne vošiel do montáže. Nádherne to tam zapasovalo a vyzerá to max. odolne, čo je dobré aj do pohonu, tam s klasickým kolimátorom ťažko. Zhodíš optiku, vložíš aimpoint a naopak, nástrel ti stále sedí, tak nejako si to predstavujem.
Mám otázku ohľadne kolimátora,, teda mám na výber dva typy Docter sight 3,5 II plus alebo meopta meosight 30, je to na gulovnicu na picantini listu ,, aké máte skúsenosti s týmito typmi, cenove sú dosť blízke Dakujem
v zasade je to asi jedno, docter ma automaticke nastavovanie jasu bodu, osobne by som asi volil ten pripadne by som este zvazil decter sight III, tu sa da menit intenzita bodu aj manualne, novsi variant a vraj najlepsi.
chlapi ake kolimatory pouzivate? znacka, prakticke skusenosti...rozhodujem sa medzi klasickym tubusovym alebo so sklickom, vyrobcu som zatial neriesil...islo by to na weawer listu na 8x57JS, puska len do pohonu.
<br/>dik za rady.