dobry den,
<br/>
<br/> xcel by som sa spytat, ci je kolimator pouzitelny aj na silnejsie raze..konkretne 8X60S....je mi jasne ze kolimator za 400eur je asi vhodny, ale pytam sa skor na tie lacnejsie okolo 100eur..walther apod. .....mam na nej puskohlad Zeiss 7X56, mam pocit vsak ze sa sam rozladuje..je stary a nastreluje sa takym poklepavanim na kamene(nejsom odbornik) a strelivo je pomerne drahe....po poslednom chybenom kuse som s nim stratil nervy..takze som rozmyslal, ze ju vyuzijem na spolocne s kolimatorom...pretoze uy mam pusku novu Win.308 s Meoptou 7X50....som zvyknuty aj v pohone strielat s takymto zvacsenim...ale mam svoju pusku rad a nexcem aby na nu teraz padal v prach v skrini....tak som vymyslel takyto ,,plan,,.....vyjadrite sa prosim ci je na taku raz kolimator vhodny..dakujem
<br/>
<br/>PS-ak poznate niekoho v okoli TN, BA kto by vedel ten stary puskohlad dat dokopy, alebo min. kvalifikovane povedat, ze je v poriadku(co by sice znamenalo, ze mam sedy zakal) tak mi prosim napiste..dakujem
Štefan ja som radsej za kolimátor alebo za strelbu cez otvorene mieridla...Vetšie zorne pole mieriš oboma očami.tam kam chodím nesmieš mat optiku na spoločnej odkedy sa stalo neštastie chlap tahal cez puškohlad po diviakovy a strelil honca do ramena jednotnou strelou....toť môj názor...apropo stým kolimátorom je super strelba do 100m.a na vetsie vzdialenosti malo kedy strielaš na spoločných...
neuvazujem ci puskohlad al. kolimator...zaujimalo ma ci ten typ kolimatora, kt. som uviedol....nebude problemovy co sa tyka raze...ci sa to nerozladi ked to nastrelim....nejde totiz o zrovna najdrahsi kolimator..ak by ste mi mohli v tomto poradit, bol by som vdacny
Chcem poprosiť o radu, rád by som dal na guľovnicu kde je montáž Leupold a riadna optika na spoločné poľovačky toto: AIMPOINT® MICRO H-1. Neviete, ako by sa to dalo namontovať, resp. dá sa to uchytiť do krúžkov Leupold? Alebo ako na to? Ďakujem.
Takze je este predsa len sanca pre teba,aby si mal na flinte Aimpoint MICRO. Existuje montaz na takyto kolimator, ktora pasuje prave do leupoldackej Quick Release - ovej zakladne. Cize len na tuto montazku namontujes kolimator, strcis do QR zakladne na gulovnici, dotiahnes packu a strielas. Predava ju p.Jedlička v Zelenči pri Trnave (0905 248 478).
<br/>Je to aj na Aimpoint Micro, aj na Docter a myslim,ze aj na dalsie typy.
ja som tiež špekuloval nad aimpointom...nakoniec som dal tento burris (na S 303)...velmi super ..kupoval som to tu :http://www.opticsplanet.net/burris-fastfire-w-picatinny-mount-4-moa-dot-mat-fastfire-sight.html..majú tam aj ten aimpoint..príde ti to v pohode(www.opticsplanet.net/aimpoint-micro-t-1-red-dot-sight.html)